ESPORTS

L’estratègia improvisada que va acabar amb el definitiu 2-2 a Almeria

L'execució de Juan Hernández va superar tota la tanca local / LFP

L’estrambòtica falta indirecta dins de l’àrea que va propiciar el definitiu 2-2 de Juan Hernández a los Juegos del Mediterráneo davant l’Almeria té la seva història. Tot es va decidir en un pla d’urgència. L’execució d’una falta a molt pocs metres de la porteria i amb tot l’equip rival sota pals no s’entrena. De fet, Ángel Martínez va organitzar una trobada d’urgència per decidir l’estratègia mentre els jugadors locals protestaven a l’àrbitre Daniel Ocón Arráiz. I van enganyar tothom. Fins i tot a ells mateixos!

En principi, Stoichkov i Edgar Hernández eren els principals candidats a llançar. Finalment el gavanenc es va quedar al costat d’Ángel i tot semblava indicar que seria l’executor. Però Juan Hernández es va acostar al capità per dir-li que veia un possible forat al costat del pal. Tot això va passar en uns pocs segons. En el moment clau, Ángel va decidir apostar per l’opció del murcià, qui va encertar la seva premonició. Després ho van celebrar tots junts comentant l’èxit de la improvisació d’última hora.

El record de Lino
No són situacions habituals en el futbol. De fet, hem hagut de retrocedir 40 anys (temporada 80/81) per trobar una situació semblant a favor. Va ser en un Sabadell-Barakaldo (3-2), en plena recta final de la lliga i amb opcions d’ascens a Primera Divisió. El protagonista va ser el mític excapità arlequinat Lino Gutiérrez, qui ho recordava amb gran nitidesa. “No tinc massa memòria per aquestes coses, però aquell any va ser especial perquè havia tornat del servei militar i després de molts mesos, vaig tornar a jugar amb José Luis Romero a la banqueta. Tots teníem la il·lusió de pujar. Es va produir la falta per una planxa del porter. Peralta va tocar en curt i jo vaig engaltar de puntera, amb la intenció d’aixecar la pilota per sobre dels jugadors. Em va semblar que hi havia més possibilitats per dalt que per sota. Vaig tenir la sort que la pilota va entrar per l’escaire”.

De totes maneres, Lino reconeix que “marcar de falta indirecta dins de l’àrea és molt difícil. Recordo que en el meu cas, Carles Rexach feia de comentarista per televisió i també ho va reconèixer”. El seu gol va permetre guanyar el Barakaldo, però el posterior ‘robatori de Mendizorroza’ davant l’Alabès va trencar les il·lusions de l’ascens d’un gran equip.

Comentaris
To Top