Publicitat
Ciutat

Les passeres del torrent de Colobrers s’arreglaran a partir del mes de febrer

Una de les dues passeres del torrent de Colobrers, pendent d’arranjament en les pròximes setmanes / D.S.

L’Ajuntament iniciarà els treballs –a partir del pròxim mes de febrer– per arreglar les diverses passeres malmeses que, des de fa diversos mesos, dificulten el pas dels visitants al llarg del torrent de Colobrers.

Segons s’apunta des del consistori, aquestes adequacions de l’espai ja estaven previstes des de fa temps, però “s’ha volgut esperar” que les pluges i el temporal de les darreres setmanes amainés per reparar unes estructures de fusta, presents a l’espai natural des de fa trenta anys.

Cal recordar que la reparació de les passeres i l’adequació de guals és competència municipal i les actuacions que impliquin la correcta circulació de l’aigua i la minimització del risc d’inundacions van a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

L’indret –torrent de Colobrers– ubicat en una zona de caràcter torrencial, juntament amb el creixement de noves zones urbanitzades –pla de la Bruguera– i el canvi climàtic han posat en alerta la salut d’aquest pulmó verd, que constantment es veu afectat per les fortes pluges. Ara com ara, el torrent de Colobrers encara s’està recuperant dels efectes d’ara fa un any del temporal Glòria. Un fet que va obligar a tancar l’espai al públic i a sotmetre’s a unes obres de restauració a càrrec l’ACA per valor de 85.000 euros. Aquestes actuacions, que ja estan finalitzades des del novembre, van consistir a adequar i estabilitzar la llera, retirant les acumulacions de vegetació i garantint la circulació de l’aigua. A la mateixa zona dels treballs es va actuar al voltant de la zona de la passera que està aigua avall del torrent, abans de la seva confluència amb el riu Ripoll.

S’espera, doncs, que amb l’arranjament d’aquestes passeres en les pròximes setmanes el torrent estigui en millors condicions.

Publicitat
Comentaris
To Top