Ciutat

Pol Gibert (PSC) es compromet a defensar la residència pública del sud al Parlament

Pol Gibert
El candidat a la Generalitat de Catalunya / CEDIDA

El PSC s’ha compromès a defensar al Parlament la construcció de la residència pública del sud de Sabadell i a altres punts del territori. Així ho ha anunciat el candidat al Parlament de Catalunya, Pol Gibert, que assegura que l’aposta per residències “és ferma” i que la pandèmia “ha reforçat encara més” aquest discurs.

En un nou tret a ERC, Gibert ha etzibat que “la seva política va ser ni un euro públic per a residències, i ho han complert perfectament”. D’altra banda, el candidat ha proposat que la futura residència pública del sud porti el nom de Diego Granero, un dels defensors d’aquest equipament que va morir el passat 30 de novembre. “Li ho devem, com a reconeixement”, diu Gibert. En aquest sentit, les associacions veïnals del sud portaran una moció al ple perquè prosperi aquesta petició.

Repàs històric

Es tracta d’una reivindicació que fa més de vint anys que es troba dins un calaix. Per al sector sud, la interminable promesa de la residència pública continua sent una prioritat i demanen compromís amb l’acord signat el 2006. Des de la Plataforma per la Residència Pública i de Gestió Pública, amenaçaven l’any passat de portar la denúncia als tribunals europeus en cas que es torni a incomplir aquest acord.

Sabadell és l’única ciutat de Catalunya de més de 200.000 habitants que no té una residència pública per a persones grans. El febrer del 2019, Generalitat i Ajuntament signaven un acord no vinculant per cofinançar aquest equipament. Amb el canvi de govern municipal, l’Ajuntament de Sabadell es va oposar a assumir part d’aquest equipament: “Ho ha de finançar la Generalitat”, deia Farrés. Tot i això, es comprometia a reivindicar-la al Parlament.

En tot cas, l’acord preveia una residència amb 102 places públiques –98 de les quals estarien concertades amb la Generalitat– i la previsió era començar les obres a finals del 2020 per inaugurar l’equipament l’any 2022. Ara caldrà esperar a conèixer el nou escenari.

Un acord per a la salut a Sabadell

Gibert també ha avançat que proposaran a les forces polítiques de Sabadell que se sumin a un acord conjunt per defensar la salut. El candidat posa l’accent en la reobertura del consultori del Poblenou, que no es retallin més pediatries dels CAPs i que retorni l’oncologia pediàtrica al Taulí. Amb aquest acord, demana que els polítics de Sabadell es comprometin a defensar aquests temes, si arriben a convertir-se en diputats de la Generalitat.

Comentaris
To Top