Ciutat

VÍDEO: Més d’un centenar de persones ret homenatge a Diego Granero

/ D.S.

Més d’un centenar de persones s’han congregat aquest migdia a les portes del tanatori de Sabadell per homenatjar la figura de Diego Granero, president des de l’any 2013 de l’associació de veïns de Campoamor. Granero va morir el passat 30 de novembre, als 57 anys, víctima d’un càncer de pàncrees que li havien detectat la passada primavera.

Familiars, amics, veïns i representants polítics van assistir a l’acte de reconeixement al president de l’entitat, on es va elogiar la seva implicació per la millora del seu barri. “Gràcies per haver estat un exemple d’honestitat, una persona lluitadora i compromesa en favor dels més necessitats”, llegia un  manifest conjunt de les entitats veïnals de Sabadell, que ha insistit en la “gran humanitat” de Granero. En aquest sentit, s’han compromés a continuar reivindicant el seu llegat. “La teva lluita no serà estèril”, deien.

L’home que va unir dos barris

Una de les principals reivindicacions que havia encapçalat Granero era la construcció d’una residència pública al sud de Sabadell. Però era un home de que lluitava de forma integral per millorar el seu barri. Així ho recorda Montse Muniente, secretària de l’associació de veïns de Campoamor: “Estava per tot i per tots. Un lluitador nat que defensava la sanitat, la cultura, la seguretat…”, diu. 

També Andrés Avellaneda, president de l’entitat d’Espronceda i la seva mà dreta, el recorda com el pont que va unir els dos barris del sud. “Al 2013 vam unificar forces per reivindicar millores pels dos barris. I per això s’ha fet estimar tant a Espronceda i Campoamor”. Abans que Granero agafés les rendes de l’entitat, els barris estaven units “però no tant”. Avellaneda assegura que sempre estava disposat a ajudar tot el que calgués. 

Comentaris
To Top