Ciutat

Interior aposta per més autoritat dels Mossos a Sabadell

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, es compromet a fer el possible perquè els Mossos d’Esquadra tinguin la capacitat de denunciar en matèria de trànsit i de convivència a Sabadell. Per dotar la policia catalana d’aquestes competències, però, fa falta un vistiplau jurídic que en aquests moments s’està tramitant. De moment, Barcelona és l’única ciutat de Catalunya on tenen aquesta capacitat sancionadora.

Entrevistat pel D.S., el conseller revela que el reforç de l’autoritat dels Mossos a Sabadell és una petició explícita de l’intendent major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada. “És un dels millors intendents de policia local a Catalunya”, diu el conseller. Tots dos van coincidir a Terrassa quan Sàmper era tinent d’alcalde i Quesada estava al capdavant del cos policial.

Entrevista al conseller Sàmper, a la plaça de les Dones del Tèxtil/ VICTÒRIA ROVIRA

L’augment de competències dels Mossos a Sabadell va en la línia que Sàmper vol impulsar, si continua al capdavant d’Interior després de les eleccions: “Hi ha la intenció d’una nova llei de policia a Catalunya que cohesioni amb un únic grup els Mossos d’Esquadra i la policia local. Està acreditat, als països que ho tenen, que sota el mateix comandament es guanya entre un 25 i un 30% d’eficàcia”, defensa. Tanmateix, l’augment de la presència de Mossos a Sabadell, tal com va reclamar l’alcaldessa, Marta Farrés, està més lluny: “No tenim prou policia a Catalunya.

La ràtio d’efectius per habitants, comparada amb Euskadi, Balears, Navarra, i Madrid, és patètica”, lamenta el conseller. És per això que reivindica que l’Estat elevi el sostre d’efectius a Catalunya, es regenerin les places i hi hagi noves promocions. “Quan tinguem això, podrem atendre les necessitats de l’alcaldessa”, replica.

Obre la porta al cas Jubany

Els Mossos d’Esquadra han aparegut com una opció per reprendre la investigació del cas de la sabadellenca Helena Jubany, fa 19 anys assassinada. De fet, és una reclamació de la defensa de la família. Acusen la Policia Nacional de “deixadesa en la investigació” i vol que siguin substituïts per la Unitat Central d’Homicidis, amb experiència a resoldre morts violentes que prèviament havien estat arxivades.

Sàmper es mostra totalment predisposat a obrir la carpeta del cas: “Tenim una unitat d’elit, molt especialitzada. Moderna en l’àmbit d’investigació i de sistemes de treballar. Si el jutge ho considera oportú, la tindrà a disposició”.

Samper es mostra disposat a què els Mossos investiguin el cas Jubany/VICTÒRIA ROVIRA

Polèmica amb les Tàser

El síndic ha titllat d’excessiu l’ús de la pistola Tàser que van fer els Mossos en una reducció a l’exterior del CAP de la Creu de Barberà, amb sis descàrregues. Respecte als fets, Sàmper no es mulla sobre si va ser excessiva, o no, l’actuació. Però defensa l’ús de la pistola elèctrica: “Una reducció física en una persona alterada pot tenir molts més riscos. La Tàser t’immobilitza, caus a terra, però el cert és que et queda una petita marca i al cap d’uns minuts ja estàs bé”

Comentaris
To Top