Publicitat
ESPORTS

Cesc Borrell substitueix Gerard Gomis a la banqueta de l'OAR Gràcia

Borrell i Gomis, el dia de la seva presentació com a entrenadors del primer equip l'any 2018 / CEDIDA (OAR)

La dinàmica negativa de l'OAR Gràcia finalment ha tingut la conseqüència habitual en aquests casos: el relleu a la banqueta. El club, en un comunicat, parlava d'una decisió consensuada i un pas al costat del fins ara tècnic, Gerard Gomis, per donar pas a Cesc Borrell, amb qui van fer tàndem les dues anteriors temporades.

Gerard Gomis, després d'acomiadar-se dels jugadors en la sessió de dimarts, reconeix que "en l'esport d'alt rendiment els resultats manen i quan no són els esperats, pot passar això. S'ha treballat moltíssim i s'han intentat moltes coses per canviar aquesta situació negativa. Però quan res funciona, toca fer un camí nou i els tècnics estem a la primera línia". Confirma que va ser citat pel club per analitzar la situació i ja hi havia un candidat sobre la taula: Cesc Borrell. "No em sorprèn i, a més, considero que és la millor opció en aquestes circumstàncies. Portar algú de fora necessitaria un temps d'adaptació al club i la plantilla i, en canvi, el Cesc coneix la casa, els jugadors i és un relleu de continuïtat d'una feina que també vam fer junts. En les 3 pròximes jornades venen dos partits molt importants i no es podia fer un canvi radical".

A l'hora de trobar explicacions a la dinàmica negativa, el Gerard ho resumeix amb un concepte: bloqueig general. "L'equip feia uns entrenaments excel·lents, dels millors que jo recordo, i després a l'hora dels partits no érem capaços de transmetre aquesta feina a la pista. És cert que hem patit baixes de 5 jugadors amb un pes important a l'equip i algunes han coincidit en el temps, però tampoc vull que sigui una excusa. Entres en una dinàmica negativa i res funciona com voldries. El motiu tampoc el sabem".

De totes maneres, Gerard Gomis fa un balanç positiu de les seves dues últimes temporades i mitja al capdavant del conjunt gracienc. "Tenint en compte que en aquestes dues temporades anteriors s'han millorat els resultats dels últims 20 anys em sento molt content de la feina feta. Sabíem que aquesta temporada, amb molta gent de la casa, podia ser més difícil. Hauré après més en aquest mig any de dificultats que en els dos anteriors". Ara la seva intenció és "desconnectar de tot plegat i dedicar-me més a la família perquè l'esport d'alt nivell et pren molta energia i dedicació a altres coses importants", però la seva intenció és tornar a entrenar. "Toca aixecar el cap i en el seu moment analitzarem les possibles opcions, però jo tinc ganes de continuar entrenant".

Per la seva banda, Cesc Borrell, fins ara entrenador del filial gracienc, arriba amb la confiança de poder revertir la situació de l'equip: "Em sento preparat per aquesta responsabilitat. Conec l’equip, conec la competició i conec els equips rivals. Al llarg d’aquesta temporada no m’he oblidat de l’equip, hem anat comentant detalls amb el Gerard", explica. De qui precisament només en té bones paraules i lamenta aquest final: "La marxa del Gerard no és positiva. S'ha pres la decisió de posar-me a mi. Ha fet molt bona feina amb els jugadors. Després del Miquel Benítez els resultats han estat molt positiu. Té un gran futur com entrenador i segur que podrà assolir els èxits",afirma amb rotunditat.

Per revertir la mala dinàmica de resultats, Borrell té clar quin és l'antídot per tornar al camí de la victòria: “La clau és intentar quadrar molt bé la defensa. Tenir un bloc molt dur en defensa i compacte. Intentar deixar el mínim espai possible i ser molt solidaris en atac. Potser és un tòpic, però hem de jugar com un equip. Quan tu tens grans jugadors, les individualitats sumen moltíssim i en el nostre cas el que ha de sumar més és el grup. Crec que és un factor que puc canviar. Tinc aquest sentiment OAR, que espero poder transmetre’l”, sentencia.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top