Ciutat

Salut va injectar 49 milions més al Taulí el 2020

Un infermer atenent un pacient a l'UCI del Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

El CatSalut va aportar 49,3 milions d’euros més del previst al Taulí per fer front a la pandèmia del coronavirus durant el 2020. Tot i la Covid-19, i encara que les despeses van créixer un 6,7%, aquest increment dels ingressos va permetre a la corporació sanitària tancar l’any passat amb un resultat positiu de gairebé 19 milions d’euros.

“El coronavirus ha estat un malson, però a nivell de Taulí el CatSalut ha fet un gran esforç per garantir la inversió que hem hagut de fer”, assegura el director d’Economia i Serveis Generals, Francesc Luque. Si el pressupost de l’hospital provinent del CatSalut per al 2020 era de 269.500.000 euros, la previsió de tancament ha enfilat aquesta xifra als 318.835.000 euros, un 18,3% més. Aquest organisme del Departament de Salut de la Generalitat és la principal font de finançament de l’hospital sabadellenc, ja que la seva dotació suposa el 94,4% del pressupost.

Del CatSalut depenen les aportacions directes per atendre els pacients i la major part de l’increment econòmic es deu als 109 llits d’UCI habilitats addicionalment per la Covid-19. I d’aquest organisme també depèn la medicació, que l’any passat va costar 4 milions d’euros més del pressupostat inicialment, sent 60,2 milions d’euros el total destinat a la compra de medicaments.

La partida provinent de Salut és la que principalment va fer créixer els ingressos el 2020, que en el seu conjunt es van incrementar un 16,4% respecte al pressupost previst, que també rep partides de l’ICASS, l’ICS, mútues i altres. Paral·lelament, les despeses també van augmentar el 2020 a causa de la pandèmia un 6,7% més del previst, sobretot per més dotació de personal, ja que els treballadors van fer més hores extres i es van fer diferents contractacions. En total, les despeses van suposar 10,6 milions d’euros addicionals.

Publicitat
Comentaris
To Top