Publicitat
Ciutat

Antoni Quintana: "Els propietaris estem perseguits com els dolents"

El sabadellenc ha estat escollit per unanimitat president del Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya

El sabadellenc Antoni Quintana, a la seu de la Cambra de la Propietat, al carrer de Narcís Giralt / VICTÒRIA ROVIRA

L’advocat sabadellenc Antoni Quintana ha estat escollit per unanimitat com a president del Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya. El nomenament coincideix amb el centenari de la Cambra de la Propietat Urbana de Sabadell i Comarca, organisme que també presideix. Quintana reclama que el petit propietari no pagui el que no ha fet l’administració.

Com entoma el repte?

Per a mi és la primera vegada que accedeixo a aquest càrrec perquè és molt difícil arribar-hi. Soc una persona del món de les cambres de la propietat des que era jove i abans perquè havia fet una sèrie d’oposicions per anar escalant posicions dintre de la cambra. Entomo la designació amb molta il·lusió perquè és com arribar al cim del que es pot fer a les cambres.

El nomenament coincideix amb el centenari de la Cambra de la Propietat de Sabadell.

Sí, el centenari va ser una de les raons que em va fer pensar: que bonic que és que coincidint amb el nostre centenari hi hagi un president del Consell General que sigui de la Cambra de Sabadell. Coincidint amb l’aniversari ens volem fer més presents a la ciutat i hem preparat un programa d’activitats per a la Festa Major –pendents de si es farà o no– de conferències, un concurs de dibuix per a escoles, etc.

Quina és la missió de les cambres avui dia?

Defensar molt els interessos dels petits propietaris urbans en uns moments en què sembla que la propietat urbana estigui perseguida com si fóssim els dolents o els rics. És mentida. Nosaltres estem complint un dret constitucional.

L’article 33 de la Constitució Espanyola diu que es respectarà la propietat privada, si bé afegeix que haurà de tenir una funció social. I aquesta funció social és la que ara alguns governs o partits volen que els propietaris siguin els responsables del que no han fet els últims governs. I també cal tenir en compte l’article 47 de la Constitució, que diu que tot espanyol té dret a un habitatge digne i les autoritats faran el que sigui per proporcionar-lo. I tot això fa 7-8 anys que ha desaparegut i no s’ha fet res.

Aquí a Sabadell s’havien fet promocions de Vimusa durant molts anys, però últimament no han fet res. Hi ha una corba totalment descendent. Hi ha més vulnerabilitat i gent que no té casa i ara diuen que volen solucionar-ho a canvi de limitar els lloguers, gravar més la propietat urbana, i és la mala solució que no han sabut resoldre certs polítics complint aquell precepte constitucional.

Com valora l’anunci de l’Ajuntament de construir 528 habitatges públics de lloguer?

Felicito l’alcaldessa per aquesta iniciativa. Em va donar una alegria molt gran, és el que toca fer. Que comptin amb nosaltres si tenen algun problema. En aquest moment hi ha molta gent vulnerable, almenys que puguin accedir a un habitatge públic de lloguer.

Antoni Quintana, nou president del Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top