Ciutat

Farrés reivindica la capacitat de Sabadell com a capital de la Cultura Catalana 2024

Sabadell Capital Cultura Catalana 2024
Sabadell Capital Cultura Catalana 2024 / Victòria Rovira

“Sabadell té tota la força i la capacitat per ser l’epicentre cultural de Catalunya”, ha dit l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Sabadell ha estat escollida com a Capital de la Cultura Catalana de l’any 2024, com única candidata, després de la retirada de Calella. Tanmateix, l’alcaldessa ha reivindicat la capacitat de Sabadell per capitalitzar la candidatura i ha destacat el valor el teixit cultural de la ciutat: “No ens han donat la capitalitat per ser l’única, sinó perquè la mereixem”, ha destacat Farrés en roda de premsa.

El 22 de febrer, l’Ajuntament de Sabadell va presentar oficialment la candidatura i avui s’ha confirmat que la capital vallesana es convertirà en la 21a capital de la cultura. En aquest sentit, ha atribuït la victòria a la força del teixit cultural sabadellenc. Durant els propers tres anys, Sabadell ha d’elaborar un full de ruta i una programació cultural que estarà vinculada “a la creació artística”. El pressuspost previst serà de mig milió d’euros –en colaboració público-privada–, malgrat que la xifra pot variar.

La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, preveu que serà una injecció d’optimisme a la ciutat i una oportunitat per generar riquesa i oportunitats. Ho veu com un èxit doble: pel sector cultural i per Sabadell entès com un tot. És previsible que l’impacte de l’esdeveniment s’encomani al sector comercial, empresarial i a la restauració. “És una oportunitat per impulsar les nostres potencialitats”, assegura la líder de Junts.

ERC, la Crida i Cs: “S’ha trencat la unanimitat”

Satisfacció moderada. Els grups municipals d’ERC i la Crida han celebrat la confirmació de la capitalitat però s’han mostrat crítics amb la gestió municipal de la candidatura: “S’ha trencat l’esperit unànime en fons i forma”, destaca el portaveu republicà, Gabriel Fernández, que ha fet una crida a l’alcaldessa a “recosir” el consens polític i ha acusat el govern de voler “capitalitzar” l’èxit.

Fernández ha instat al govern a aprofitar aquesta fita perquè “no es quedi en una cosa efímera” i que sigui “un projecte ambiciós”. Des de la Crida, Nani Valero ha destacat que “no hi ha una bona planificació” i considera que cal millorar les infraestructures per promocionar la ciutat: “S’han de consolidar les diferents vessants culturals des de baix”, sosté.

També Ciutadans s’ha mostrat crític. El número u del grup, Adrián Hernández, considera que s’està trencant el consens polític i recorda que la candidatura ha estat possible gràcies a la unanimitat del ple. Tot i això, creu que aquesta fita pot ser “molt positiva” per la ciutat.

Sabadell serà Capital de la Cultura Catalana 2024

Comentaris
To Top