ESPORTS

El Sabadell necessita la victòria davant l'Sporting per sobreviure

Foto oficial de la plantilla 20/21 que vol mantenir-se al futbol professional / CES

Conjugar el verb guanyar és ja una urgència a la Nova Creu Alta. Aquest cap de setmana fa quatre mesos de l'última victòria arlequinada com a local. Una llosa massa pesada per sobreviure. Cal trencar aquesta dinàmica i fer-ho davant un rival del nivell de l'Sporting aquest dissabte (16 hores) significaria un gran reforç anímic. És curiós veure com ambdós equips ofereixen els mateixos números, invertint, això sí, les victòries i les derrotes d'uns i altres. Agafem-nos a qualsevol detall per veure el got mig ple, com la dolenta estadística del conjunt asturià a l'Estadi, on no guanya des de fa mig segle. En 13 visites a Segona Divisió A, 10 han acabat amb triomf local. L'últim antecedent (temporada 2014/15) va acabar amb taules (2-2).

Antonio Hidalgo reconeix que el cop de Castelló va ser dur, però no hi ha temps per les lamentacions i l'estat anímic ha millorat durant la setmana. "Hem d'acceptar l'actual situació. Som conscients que necessitem sumar de tres en tres, però tampoc podem caure en una ansietat excessiva", ha subratllat el tècnic arlequinat, qui té "una idea molt clara" de l'onze que buscarà la victòria davant un Sporting "molt ben treballat que proposa moltes variants i domina diferents registres. Djuka? A més de gols li dóna moltes més coses a l'equip".

Trencar les estadístiques és missió obligada. "Si no tinguéssim aquest convenciment, ja no ens presentaríem a jugar. Som el Sabadell i ens tocarà patir moltíssim, però estic segur que arribaran les victòries suficients per aconseguir la permanència". Héber Pena apunta titular en un onze on no hi seran Juan Hernández i Álvaro Vázquez, qui era baixa en aquest partit per la 'clàusula de la por' i ahir va patir una lesió als isquiotibials que el tindrà més setmanes fora de combat. Més contratemps.

L'Sporting arriba a la Nova Creu Alta en el seu millor moment, en plena dinàmica positiva. Encadena 7 jornades sense perdre i l'última victòria davant el líder Mallorca (2-0) li permet mirar, fins i tot, cap als llocs d'ascens directe. El seu tècnic David Gallego, però, insisteix que "mantenint l'ambició màxima, hem d'anar partit a partit. Aquesta és l'única fórmula que ens pot portar a lluitar per alguna cosa important. Si t'oblides del duel més immediat, malament". D'altra banda, ha elogiat el Sabadell. "Té menys punts que per joc mereix. Considero el seu entrenador Top, amb molta influència en el joc de l'equip. És un dels equips més atrevits i amb més alternatives. Segur que ens exigirà moltíssim perquè proposa i genera perill. Jo li tinc un respecte molt especial", ha manifestat. Gallego podrà comptar amb el seu golejador Uros Djurdjevic, 'Dujka', que ha estat seleccionat per Montenegro. Ha marcat 19 -sis menys que tot el Sabadell- dels 32 gols de l'Sporting, la qual cosa suposa gairebé el 60 per cent del total.

Campuzano a la Nova Creu Alta

A l'onze asturià hi serà gairebé amb tota seguretat el davanter Victor Campuzano, que en el mercat d'hivern va deixar l'Espanyol per acceptar un contracte de tres anys de l'Sporting, per petició expressa del tècnic David Gallego, qui el va tenir a les categories inferiors i filial de l'Espanyol. Es dóna la circumstància que el seu pare Felipe va ser jugador del Centre d'Esports la temporada 89/90, amb Lluís Pujol a la banqueta. Va ser un dels tres jugadors, juntament amb Ramón i Raigón, que van arribar procedents del Barcelona B. Tot i ser un fix a l'onze, no va tenir gaire sort de cara a porteria i només va anotar un gol en tota la temporada, al Benito Villamarin contra el Betis (1-1). Tothom destacava la seva baralla amb les defenses contràries per obrir forats i facilitar la feina dels seus companys d'atac.

Victor Campuzano en un entrenament de l'Sporting (Arnaldo Garcia, El Comercio)

El duel serà dirigit pel col·legiat gallec Javier Iglesias Villanueva, qui ha donat sort al Sabadell aquesta temporada. Va xiular els partits a La Romareda (0-0) i El Toralin contra la Ponferradina (0-3). També va ser l'àrbitre del Caudal-Sabadell que va significar l'ascens arlequinat a Segona B la temporada 2006/07 a Mieres.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top