DS MOTOR

Conduir amb el mòbil a la mà es castigarà amb la pèrdua de sis punts del carnet

L’ús del mòbil serà penat amb sis punts, el doble dels actuals
Es preveu que el nou paquet de mesures entri aquest any / CEDIDA

El govern espanyol ha donat llum verda al segon paquet de reformes en matèria de Trànsit només quatre mesos després d’anunciar els primers canvis. Entre les noves propostes per la DGT i aprovades per l’executiu, destaca la modificació del carnet per punts, vigent des del 2005, l’enduriment de diverses sancions, com utilitzar el mòbil o, també, la substitució dels triangles d’emergències per les llums v-16.

Amb l’objectiu que la reforma entri en vigor abans que acabi el 2021, no es multarà de la mateixa manera un conductor que utilitzi el mòbil amb el dispositiu a la mà que ho faci sense subjectar-lo. Així doncs, augmenten de tres a sis els punts per conduir amb el mòbil a la mà i la multa continua sent de 200 euros.

Tanmateix, en el nou paquet de mesures s’endureixen en diversos àmbits. En el de la velocitat, portar dispositius de detecció de radar es castigarà amb 500 euros i tres punts del carnet, encara que no s’utilitzi, i la prohibició de superar els 20 km/h per poder avançar altres vehicles en carreteres convencionals. Queda sota risc de sanció arribar als 110 km/h per avançar un vehicle a 90 km/h.

En el nou paquet de mesures també es passa de tres a quatre punts no fer ús del cinturó de seguretat ni de sistemes de retenció infantil.

Adeu als triangles

D’altra banda, l’executiu ha acordat, també, la modificació del Real Decreto de Auxilio en Carretera, que es tradueix com a mesura destacada, en la progressiva substitució dels triangles d’emergència per les llums d’emergència V-16. Tot i això, el canvi no serà obligatori fins a l’1 de gener del 2026.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top