ESPORTS

Un nou cara a cara per saber qui regna a la ciutat

El darrer precedent entre sabadellencs va acabar amb triomf de l’Escola Pia per la mínima (2-1) / ll. f.

Gairebé un any i mig després d’enfrontar-se per darrera vegada, Escola Pia i Club Natació Sabadell tornen a veure’s les cares aquesta tarda (18 h) al pavelló del carrer de Garcilaso sense la presència de públic.

El derbi per excel·lència de futbol sala de la ciutat i el que més rivalitat ha despertat les darreres temporades entre els diversos esports de Sabadell, servirà per encetar la segona fase d’ascens a la Segona Divisió. Un duel sota una atmosfera totalment atípica en partits d’alt voltatge com el d’avui i que podria ser decisiu a l’hora de decantar la balança a favor d’uns o altres: “És una pena, perquè gran part que aquests partits siguin tan bonics és per l’ambient que es genera. Aquest condicionant, però, no ens farà sortir amb menys motivació”, avisa Marc Pagès, jugador de l’Escola Pia.

Separats per deu punts de diferència a favor dels nedadors, l’Escola Pia arriba al derbi amb els deures fets, en una temporada molt meritòria, en què l’equip de Pedro Donoso ha viscut un procés de renovació de la plantilla i a la vegada ha aconseguit classificar-se entre els vuit millors de la categoria: “Tot el que vingui ara és un premi, i això no significa que sortim més relaxats. Anirem a buscar la victòria, com farem al llarg d’aquesta fase i que hem demostrat fins al dia d’avui”, detalla Pagès, que a la vegada accepta donar el paper de favorit al rival: “Potser és la primera vegada en la darrera dècada que són favorits. Qui té la pressió de guanyar són ells, que han invertit econòmicament amb un equip per pujar”, assegura el tanca sabadellenc.

Només tres punts o una mica més?

A l’altre costat de la Gran Via, l’equip de Borja Burgos comença a jugar-se les garrofes d’aquesta temporada. Amb l’objectiu de disputar el play-off d’ascens, motiu pel qual es van reforçar, entre altres jugadors, amb els exescolapis Pep Font i Josep Maria, que tornaran a la que va ser casa seva durant diverses temporades, els nedadors defensen el lideratge en una plaça del tot incòmode i on necessiten sortir amb un resultat positiu per mantenir la posició de privilegi: “És important guanyar, però amb aquest format de competició no crec que sigui un triomf de més de tres punts, ja que cada setmana tens una oportunitat”, explica Borja Burgos.

Sobre el guió de partit i tenint ben present el darrer derbi jugat, el tècnic castellarenc té clar quin guió de partit preveu: “En un partit així, les àrees seran determinants i enguany arribem amb més gol. Espero poder tenir el control i la possessió de la pilota”, finalitza.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top