ESPORTS

Èlia Páez, formada a l’Escola Pia i CN Sabadell, jugarà als Estats Units

Èlia Páez, amb el Basket Almeda / cedida

El somni americà. La sabadellenca Èlia Páez, de només 17 anys, creuarà l’Atlàntic per jugar a partir de la pròxima temporada als Canisius Women’s Basketball dels Estats Units: “Quan m’ho van comunicar va ser un moment de molta felicitat, però després va venir el moment de pressió, com si diguéssim; hi vas sola i t’has d’espavilar”, explica la jove estudiant de segon de batxillerat.

Si tot va com està previst, a finals d’agost s’instal·larà a Buffalo per iniciar aquesta aventura esportiva i acadèmica, on compaginarà els seus estudis de bioquímica a la Canisius College, i el bàsquet a les ordres de Scott Hemer, el futur tècnic de la sabadellenca. “Ens encanta el potencial que té. És una gran triplista, sap jugar de pressa i té una bona visió de joc”, destaca Hemer, encara que Páez, humilment, es limita a explicar que “jugo de dos, d’escorta, m’agrada fer triples i el meu referent és el meu germà, perquè és qui he vist des de ben petita”, assegura.

De tradició basquetbolista –el seu germà juga a l’Escola Pia–, va començar a Can Colapi, per després creuar la Gran Via i defensar els colors del CN Sabadell, club on va aconseguir la quarta plaça al Campionat de Catalunya U12, a més de diverses participacions en la selecció catalana en edat cadet. Actualment, i des de fa tres temporades, juga al Basket Almeda de Cornellà, un dels millors clubs de Catalunya, amb qui va aconseguir la quarta posició al Campionat d’Espanya U16 (2019).

Comentaris
To Top