Publicitat
Ciutat

El rector Fernando Castro i l'alcaldessa reben la medalla d'or de l'Hermandad de la Virgen de la Fuensanta

/ CEDIDA

El rector de l'església Sagrat Cor, Fernando Castro, i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, han rebut la medalla d'or de l'Hermandad de la Virgen de la Fuensanta durant la missa en honor a la verge, una celebració on es reconeix els nous socis –o germans– de l'entitat amb la imposició de medalles. El seu president, Antonio Padilla, ha reconegut la feina de l'Ajuntament: "S'han bolcat amb les entitats", sosté.

L'Hermandad també celebrarà enguany la Romeria, que habitualment té lloc el mes de maig, però en un format adaptat al context pandèmic. El 22 de maig s'ha organitzat la tradicional ofrena floral per venerar des de les 10 h a les 21 h la imatge que estarà exposada al pati de la parròquia. També el rés del Sant Rosari, a les 21 h.

El diumenge 23 de maig es tancarà el programa d'actes amb una missa al seu honor. A banda, es resarà un novenari en honor a la verge i tindrà lloc una eucaristia pels membres de l'Hermandad que han mort durant la Covid entre ells l'expresident de l'entitat, Vicente Lorente. Padilla sosté que les activitats se celebraran "amb totes les mesures sanitàries necessàries".

Programa d'actes per aquest 2021

69è aniversari de l'Hermandad

L'entitat va néixer l'any 1952 com a resposta a l'anhel de murcians i andalusos que s'instal·laven a Ca n'Oriac: "Volien portar un mos de la seva terra a Sabadell", recorda Antonio Padilla, que va arribar a l'Hermandad l'any 1995. José Maria Abellan va ser l'impulsor del que aleshores era l'Hermandad de los Caballeros de la Virgen de la Fuensanta. Gràcies als fons que van aconseguir recaptar amb el festival de flamenc l'any 1952, van poder portar l'actual rèplica de la imatge de la Fuensanta des de Múrcia.

Actualment en formen part més de 200 persones, que continuen amb el llegat cultural i festiu de la seva terra.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top