ESPORTS

El Sabadell necessita guanyar el Tenerife per mantenir vives les seves opcions

Adri Cuevas, golejador davant el Rayo Vallecano, tornarà a l'onze / Lluís Franco

Màxima necessitat. Només es vol pensar en el duel contra el Tenerife de diumenge (14 hores) a la Nova Creu Alta, però ningú pot obviar que encetem la setmana més decisiva de la temporada, en la qual es ventilaran 9 punts clau. En el cas del Sabadell, sense gaire marge de maniobra, com ha admès el mateix Antonio Hidalgo. Guanyar el conjunt canari significaria un reforç anímic enorme per afrontar la batalla crucial a Alcorcón de dimecres. Tot plegat, enmig de la polèmica pel retorn desigual del públic als estadis, una mesura que significa una clara alteració de les condicions de la competició. Un nyap més.

Concentració i fortalesa mental. Aquests són els conceptes en els quals més ha insistit Antonio Hidalgo en la prèvia. És conscient que “ha arribat el moment de la veritat, quan es decideix tot, i sabíem que podríem trobar-nos en aquesta situació. Malgrat la derrota a Oviedo, l’equip està en un bon moment i veig els jugadors amb l’adequada fortalesa mental per afrontar-ho. Hem viscut situacions semblants els últims anys i això em dóna confiança”, ha subratllat. El factor clau, diu, és “la màxima concentració per poder controlar els detalls del partit i que caiguin del nostre cantó. El Tenerife és un equip que concedeix molt poc i haurem de ser pacients”. El tècnic arlequinat recupera Josu i Adri Cuevas.

Hidalgo també s’ha referit al polèmic retorn selectiu del públic als estadis. Es treu el barret amb la nota emesa pel club i està en la mateixa sintonia. “D’una banda estic content que pugui tornar la gent, però és evident que no ha primat el sentit comú i no s’ha tractat tothom igual. Aquesta guerra, però, ja no la podem guanyar i ara hem de centrar-nos a transmetre tota l’energia i força als jugadors de la manera que sigui”, ha demanat. S’ha organitzat una segona gran rebuda per part de les penyes en l’entorn de la tribuna dues hores abans del partit.

El Tenerife arriba amb els deures gairebé fets. Li falten, però, tres punts per segellar matemàticament la permanència i aquest serà l’objectiu. El tècnic Luis Miguel Ramis, qüestionat després de fer només 8 punts dels últims 27, no podrà comptar amb el sancionat Alberto Jiménez, però podria recuperar el lateral Álex Muñoz, golejador en l’1-2 davant el Sabadell a l’Heliodoro Rodríguez a la primera volta. Fora de casa el Tenerife baixa les seves prestacions de manera considerable i només ha sumat tres victòries. És el quart pitjor visitant.

La Nova Creu Alta també ha estat un estadi propici pel Tenerife. Només ha guanyat en una de les seves 13 visites entre lliga i Copa. Va ser en la seva última aparició, la temporada 14/15. Això sí, una victòria (1-3) decisiva per assegurar la permanència i condemnar virtualment el Sabadell també en una 39a jornada. Ara els arlequinats volen canviar el signe de la història i sumar tres punts d’or per arribar més vius que mai a la decisiva batalla de dimecres que ve a Santo Domingo davant l’Alcorcón. El duel de demà serà dirigit pel col·legiat càntabre José Antonio López Toca, qui va xiular el Castelló-Sabadell (2-1), partit en el qual va assenyalar un penal a favor dels arlequinats.

Comentaris
To Top