Ciutat

Inaugurada l’exposició ‘La fàbrica del disseny’, que ret homenatge a Josep Bombardó

L'acte insitucional s'ha celebrat al pati del Casal Pere Quart / VICTÒRIA ROVIRA

L’Escola Superior de Disseny (ESDi) ha inaugurat aquesta tarda a la Sala 1 del Casal Pere Quart l’exposició-homenatge ‘La fàbrica del disseny‘ a Josep Bombardó, l’empresari tèxtil i fundador de l’escola universitària, traspassat el passat 3 de març després d’una llarga malaltia.

L’exposició, que es podrà visitar fins al pròxim 16 de juny, mostra els treballs de final de grau de diversos estudiants on alumnes i professors rendeixen el seu particular homenatge a la figura d’una persona que ha inspirat a diverses generacions de dissenyadors.

Entre les diverses personalitats presents a l’acte celebrat al pati del Casal Pere Quart, hi han assistit familiars de Josep Bombardó –Mariona Buxó, Xavi Bombardó i Marta Bombardó; l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; la tinenta d’alcaldessa Montse González; el president de la Fundació del Disseny Tèxtil (FUNDIT), propietària de l’ESDi, Juanjo Pérez; la presidenta i secretària general del Gremi de Fabricants, Rosvi Moix i Núria Aymerich; l’exsecretari general del Gremi i de la Fundació per la Indústria, Benet Armengol; el president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich; la vicedirectora de la Fundació Bosch i Cardellach, Glòria Dalmau; el president de l’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil, Manel Borrell, i la presidenta de la Fundació Antoni de Montpalau, Anna Maria Crusafon.

El president de FUNDIT, Juanjo Pérez, durant la seva intervenció / Victòria Rovira

La directora acadèmica de l’ESDi, Maya Cecuk, ha destacat la capacitat de Josep Bombardó per ser “un inesgotable generador dels canvis en la societat, de conviccions fermes i d’un compromís profund amb la seva terra, que va trobar el camí per trobar allò local a universal”. Per la seva part, Juanjo Pérez, que ha anunciat que l’escola universitària tindrà un homenatge institucional i un record físic a la figura de Bombardó, amb la creació d’un coworking a l’espai annex de l’escola perquè “els emprenedors puguin desenvolupar les seves idees i creacions”, ha lloat a l’empresari com una “extraordinària persona qui com a professor i empresari tenia aquesta ciutat present en el seu pensament i en els seus objectius”.

La directora acadèmica, Maya Cecuk / Victòria Rovira

D’altra banda, l’alcaldessa Marta Farrés ha assegurat que “Sabadell ha d’agrair enormement a figures com Josep Bombardó poder haver comptat amb ell”. En la mateixa línia, més enllà de voler subratllar valors com tenacitat i emprenedoria, n’ha destacat la facilitat per “teixir complicitats i l’estima per Sabadell”.

Mor Josep Bombardó, expresident del Gremi de Fabricants i referent del tèxtil a la ciutat

Comentaris
To Top