Diners

L’app sabadellenca perquè l’estudiant desorientat trobi carrera

Els sabadellencs Eduard Torres i Mireia Soler, responsables d’Univrs / Ll. Franco

De la mateixa manera que hi ha incomptables aplicacions que ajuden a trobar la mitja taronja en l’amor, fent encaixar els gustos de dues persones a través d’algoritmes, n’hi ha una que uneix l’estudiant i la carrera universitària dels seus somnis. Un match entre el jove desorientat que ha acabat batxillerat i la seva vocació. És un producte gratuït creat per la start-up sabadellenca Univrs, que ja ha aconseguit més de 50.000 descàrregues i 40.000 usuaris a Espanya.

Univrs, creada fa poc més d’un any, elabora un perfil de l’usuari a través d’unes quantes preguntes senzilles i, d’entre les més de 4.000 ofertes universitàries de l’Estat, li planteja quins graus són els que li escauen més, tenint en compte què li agrada o amb què té traça, entre altres respostes d’un test vocacional. Des de principis d’any, l’aplicació forma part de l’acceleradora de start-ups Lanzadera, de Juan Roig.

El CEO de l’empresa, el sabadellenc Eduard Torres, relata que ell és l’exemple de per què és útil Univrs: “Des de ben petit, volia ser enginyer, però vaig tornar del Saló de l’Ensenyament volent ser director de cinema. Estàs molt perdut, reps informació i si trobes algú capaç de convèncer-te, és molt fàcil contagiar-te”. Amb aquesta aplicació, afirma que t’assegures que “l’estudiant tria la carrera i en cap cas la carrera tria l’estudiant”.

Univrs s’ha impulsat a través de Tik Tok, on ha trobat molts usuaris joves / Ll. Franco

La sabadellenca Mireia Soler, il·lustradora, dissenyadora gràfica i cofundadora de la start-up, s’ha encarregat d’aconseguir que l’aplicació triomfi a Tik Tok, on cada publicació acumula unes 200.000 visualitzacions de mitjana. La xarxa social és una via d’entrada d’estudiants que comparteixen experiències i consells. D’aquesta manera, han aconseguit que Univrs sigui, a banda d’una plataforma d’orientació, una comunitat d’estudiants. “Ens agrada que parlin entre ells, que es trenquin mites i estereotips sobre les carreres, que les noies s’animin a estudiar enginyeries”.

A més, ofereixen opcions de pagament per a assessorament amb psicòlegs i pedagogs i estan pensant a incorporar màsters en el futur. En expansió a Catalunya i a l’Estat, on apunten que hi ha més deficiències en la informació dels graus, Univrs vol convertir-se en l’aplicació de referència del món universitari.

Comentaris
To Top