Ciutat

El Taulí produirà un 10% d’energia fotovoltaica amb la instal·lació de 158 panells solars

El Taulí produirà un 10% d’energia fotovoltaica amb la instal·lació de 158 panells solars

El Taulí nou, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

El Parc Taulí començarà a utilitzar energia fotovoltaica autoproduïda a finals de juliol. L’hospital sabadellenc ha arribat a un acord amb l’empresa Engel Solar per instal·lar 158 panells solars al terrat de l’edifici Taulí nou, on se centren l’hospitalització convencional, les consultes externes i els quiròfans, entre altres.

La instal·lació permetrà que un 10% de tota l’energia que consumeix aquest edifici sigui verda. La intenció és que “tot allò que produïm ho consumirem, per moure motors, neveres, la climatització, la il·luminació o el bombeig d’aigua”, exposa el responsable de Medi Ambient dintre del Taulí, Gabriel Ochoa.

Quan els panells estiguin en marxa, la previsió és que generin una potència de 56,8 kW pic de potència instal·lada, amb una estimació anual de 82.922 kW/h any de producció energètica. Segons Ochoa això comportarà reduir 33 tones anuals d’emissions de CO2, “l’equivalent a la plantació de 12 hectàrees d’arbres o 17 camps de futbol”.  El funcionament anirà en paral·lel a l’electricitat convencional i es comptarà amb un aparell inversor que s’encarregarà de fer servir l’energia solar quan estigui disponible.

D’aquesta manera, la Corporació Sanitària Parc Taulí aposta per fer “un ús responsable dels recursos naturals, també per respecte al medi ambient i a la societat en general”, subratlla Ochoa. Durant aquests dies i en les pròximes setmanes s’acabaran de tancar els últims detalls de l’operació i es preveu que les plaques estiguin instal·lades i en funcionament l’última setmana de juliol. No ha transcendit el cost de l’operació, que Ochoa apunta que quedarà amortitzada en 5 anys i dos mesos.

Comentaris
To Top