Ciutat

El veïnat demana la “regularització” del pàrquing de l’Eix Macià

El solar que s'utilitza com aparcament a l'Eix Macià / LLUÍS FRANCO

L’estacionament al solar de l’Eix Macià ha de ser esporàdic, no permanent. Així ho defensen veïns de la Concòrdia propers a la zona, que presentaran una moció al ple municipal en què demanaran que es regularitzi aquest aparcament. El veïnat reclama que s’apliqui l’article 53 de la Llei d’urbanisme, que estipula que aquests terrenys poden ser ocupats de forma temporal. “Fa anys que arrosseguem els problemes de contaminació i pols i volem una solució urgent”, reclama Francesc Portales, portaveu de la comissió del descampat i també veí afectat. 

El solar de terra de l’Eix Macià s’ha convertit en una alternativa a la zona blava, però els veïns més propers al descampat fa anys que reclamen que s’asfalti el pàrquing de terra per acabar amb la polseguera que aixequen els cotxes. “No ens oposem a l’aparcament, només volíem que s’habilités amb asfalt”, destaquen. Davant de la negativa municipal, ara demanen a través d’una moció que l’ús del pàrquing sigui provisional.

Regular les entrades

El nou projecte per adequar els terrenys no ha convençut el veïnat. L’Ajuntament proposava modificar els punts d’accessos al pàrquing, que ara es fa a través dels passos de vianants. Però el veïnat considera que no soluciona el problema de fons. “No ens soluciona el problema real”, destaquen.

Aquest solar, de més de 16.000 metres quadrats,  és de propietat municipal des de l’any 1992 i els veïns denuncien una “manca de manteniment” des de l’any 2015. El 2019, un estudi de la Diputació de Barcelona determinava que la concentració de partícules  de pols contaminants al voltant era un 50% superior  als obtinguts a l’estació de referència de Sabadell. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top