DS MOTOR

Una ruta eterna

ds.autocaravanes

Els amants de l’experiència camper pateixen d’un mal primordial: haver de tornar a la civilització per poder mantenir la seva autonomia cada pocs dies. Llibertat i la immersió de les seves escapades solen veure’s condicionades per la limitació energètica: cada poc temps es veuen obligats a apropar-se a carregar unes bateries ineficients o haver de canviar les bombones de gas per mantenir el refrigerador, la cuina i altres elements essencials. No seria meravellós poder tenir unes vacances virtualment infinites gràcies a comptar amb un vehicle i un habitacle que solucioni aquests problemes, i a més sense generar residus?

Aquesta és la pregunta que es van fer des de Mercedes Espanya, i van arribar a la conclusió que era possible. Aprofitant una de les furgonetes més populars de la marca, van investigar per aconseguir la fusió perfecta amb Sprinter Maite: una autocaravana en l’espai d’una furgoneta, amb totes les possibilitats per a escapar-nos amb més llibertat del món sempre que ho desitgem. Des del concessionari a Sabadell expliquen que a partir d’una furgoneta de fàbrica, ja preparada amb uns seients giratoris i amb una telemàtica especial, es reforça el sistema de bateries per a preparar-nos per un viatge extremadament lliure, fet pels veritables amants de perdre’s dins la natura. A la Sprinter Maite ”tens adaptadors i transformadors per anar a qualsevol càmping o àrea de servei per endollar-te a la xarxa de 220 volts, però si vols autonomia total a una platja, un bosc o la muntanya, aquestes plaques solars alimenten unes bateries de liti i et donen una autonomia estesa per estar tant de temps com vulguis”, explica Alejandro Pérez, director comercial de vehicle industrial lleuger de Stern Motor Sabadell. Les bateries independents de l’habitacle, remarca el representant del concessionari sabadellenc, “poden durar tot un dia en condicions òptimes i es carreguen amb la llum solar o mentre conduïm, amb el mateix alternador del vehicle”. Això permet que puguem escollir un indret paradisíac i mantenir-nos-hi tant de temps com vulguem sense cap tipus d’emissió contaminant: ”pots aparcar a un parc natural, a una zona protegida, cuinant amb la inducció, i fins i tot escalfar aigua per dutxar-te sense emprar cap motor de combustió”, assegura Pérez. Així, podem buscar el nostre indret perfecte i aprofitar-lo tant com vulguem sense por a quedar-nos sense electricitat ni engegar el motor.

Però el valor de la Sprinter Maite no es redueix a les seves bateries de liti i les seves plaques fotovoltaiques d’última generació: la comoditat i els detalls de Mercedes no falten a la seva solució camper més nova. El model compta amb una cuina d’inducció, una nevera, un bany químic i una petita dutxa que s’alimenta d’un dipòsit d’aigües netes de 110 litres de capacitat. A això se li ha d’afegir un sistema d’escalfament d’aigua i de calefacció per un confort extrem que, sumat a la capacitat del dipòsit i el sistema de plaques fotovoltaiques i bateries de liti, permet fer llargs viatges amb la màxima tranquil·litat. Alhora, la Sprinter Maite s’adapta per una habitabilitat màxima: “amb els seients giratoris del conductor i el copilot, més un banc de dues places al darrere, es pot crear una petita sala d’estar per diferents usos: des de dinar, jugar o simplement passar l’estona”, explica el responsable de Stern Motor Sabadell. Quan arriba l’hora de dormir, a més, “la part inferior es transforma en un llit modular per dues persones i, el sostre de la Sprinter pateix una transformació contenint un llit elevable d’1,90 per 1,45 metres”, deixant la Sprinter Maite llesta perquè puguin viatjar quatre persones amb tota comoditat.

D’altra banda, cal no oblidar que l’autocaravana de Mercedes compta amb sistemes completament homologats per a viatjar per tota Europa. El vehicle, remarca Pérez, funciona amb un motor dièsel “que compleix la normativa Euro6 actualment vigent més exigent”, i no només pel que fa al motor, sinó també pel que fa a seguretat: “S’adapten cinturons de seguretat, ancoratges i molts elements diferents perquè compleixin normatives molt exigents a tot el continent”, subratlla el de Stern Motor. Això afegeix l’avantatge que siguem on siguem d’Europa, podrem gaudir de la nostra experiència camper sense cap preocupació.

Seguint la dita que “el Diable està en els detalls”, la Sprinter Maite compta amb tota “una sèrie d’extres i detalls de categoria Mercedes”, remarca Pérez: la telemàtica és de les més avançades que hi ha al mercat, i és “gairebé una autocaravana domòtica que et permet controlar gairebé tot amb un comandament des del mòbil”. Entre els detalls s’hi troben també un sistema de geolocalització, alarmes i càmeres que es poden consultar des del dispositiu mòbil, entre altres.

Per últim, des de Stern Motor compten amb una important gamma de possibilitats de finançament per no haver-nos de preocupar de res més que de gaudir al màxim del temps de desconnexió durant la nostra “ruta eterna”.

Comentaris
To Top