Ciutat

La bretxa digital i la soledat de la gent gran, les necessitats al nord de Sabadell arran de la Covid

/ D.S.

L’escletxa digital i la soledat de la gent gran són les necessitats que el projecte Convivència, Diversitat i Enfortiment Social (CODIS) ha detectat al nord de la ciutat arran de la Covid. Així ho ha explicat  Júlia Ventura, tècnica d’intervenció comunitària del projecte. Es tracta d’una iniciativa que va nèixer el 2017 de la mà de la fundació MAIN, l’Associació Esportiva Can Deu (AECD) i l’Ajuntament de Sabadell perquè es van detectar “problemes de convivència als espais públics”, ha destacat Ventura. Però ara el projecte s’està “replantejant” per poder donar resposta a les noves necessitats.

Durant aquests quatre anys, més de 600 persones han participat en les diferents activitats. En aquest últim any s’han implicat en el projecte alumnes de 9 centres educatius, integrants de 23 entitats i associacions, representants de 8 serveis i equipaments municipals i una vintena de veïns. Enguany es consolida a la part nord de la ciutat: a Sant Julià, la Plana del Pintor, Can Deu i el Torrent del Capellà. La tinenta d’alcaldessa Marta Morell ha destacat l’aposta del govern municipal: “Apostem clarament per projectes  d’intervenció comunitària per millorar la cohesió social als barris i conèixer les seves necessitats”.

Actualment, el projecte CODIS treballa a partir de 4 comissions: Soledat i envelliment, centrada en fer accions intergeneracionals per acompanyar persones grans en situació de soledat no desitjada; Comunitat i noves tecnologies, que treballa per apropar l’àmbit digital als veïns i veïnes, Educació i comunitat, enfocada a connectar els centres educatius amb la realitat social i associativa del barri, i Convivència i Civisme, des d’on es fomenten espais de relació i de cohesió social a través d’activitats socioculturals.

Comentaris
To Top