Publicitat
ESPORTS

El Sabadell Nord continuarà a la Primera Catalana la pròxima temporada

Sabadell Nord i Júpiter es tornaran a veure les cares a Ca n'Oriac / Ll. Franco

Per un marge més curt de l’esperat (193 vots a favor i 143 en contra), l’Assemblea de la Federació Catalana de futbol va aprovar anul·lar els descensos de Primera Catalana i d’aquesta manera el Sabadell Nord mantindrà la categoria. De fet, aquesta atípica temporada 20/21 marcada per la pandèmia, el conjunt de Ca n’Oriac va baixar als terrenys de joc i ara ha pogut evitar-ho gràcies a aquesta mesura demanada pels clubs. També s’ha vist afavorit el Centre d’Esports Sabadell femení que seguirà un any més a Preferent.

La permanència als despatxos ha estat rebuda amb satisfacció al club de la zona Nord. El president Antonio Lou va estar present a l’Assemblea i encara que ho esperava, va haver-hi moments de dubte. “Es va crear una confusió general perquè alguns clubs que volien també ascensos del futbol base van votar en contra amb la intenció de forçar un últim punt de l’ordre del dia i plantejar una nova votació. Finalment, es van imposar els vots favorables als no descensos i estem contents de poder continuar a Primera Catalana per quarta temporada consecutiva”, explica.

“Per un club com nosaltres és un orgull jugar en aquesta categoria i ho farem amb les mateixes condicions de sempre. Lluitarem al màxim per la permanència i intentarem ser competitius davant clubs que tenen un potencial econòmic i esportiu molt superior”, afegeix Antonio Lou. El Sabadell Nord és un dels pocs clubs que no paga res als jugadors i basa el seu èxit en l’ambient de vestidor i la unió del vestidor i tota la gent que l’envolta, amb una afició molt fidel.

“Serà un grup terrible”

Ara ja toca mirar cap al futur. El president Antonio Lou confia en l’entrenador Pablo Becerril per aconseguir incorporacions que serveixen per augmentar el nivell del bloc actual. “Té una gran capacitat per reclutar futbolistes pel seu projecte”, subratlla Lou. De moment, ja se sap una baixa important, la del golejador Edgar Álvaro que marxa al Rubí, un dels probables rivals en el grup de Primera Catalana de la pròxima temporada. “Si es confirmen els pronòstics, formarem part d’un grup terrible, de bojos”, diu l’ex tècnic de l’equip i director esportiu, Quico Díaz.

El Pla de competició contempla tres grups per la temporada 21/22, dos de 14 equips i un de 15. Baixaran els tres últims de cada grup més el quart del grup de 15 i el pitjor quart dels altres dos, en total 11 conjunts. “Gairebé segur que ens ubicaran en el grup de la zona de Barcelona i tindrem rivals històrics i amb un gran potencial, cas del Rubí, Martinenc, Júpiter, Horta, Santfeliuenc, Gavà, Viladecans, Can Vidalet o la Muntanyesa. En realitat serà com una Tercera Divisió encoberta”, emfatitza Díaz. A les pròximes setmanes es coneixeran els noms dels fitxatges per consolidar una plantilla que tindrà el repte d’aconseguir la permanència. “És un orgull i un gran mèrit continuar en aquesta categoria”, conclou Quico Díaz. De fet, el Sabadell Nord només estarà una divisió per sota del Recreativo de Huelva (ara a Tercera RFEF) per posar un exemple prou significatiu.

Publicitat
Comentaris
To Top