Ciutat

La gestió del Gimnàs Municipal, pròxima a una entitat esportiva de Sabadell

Gimnàs municipal / D.S.

El futur del Gimnàs Municipal de Sabadell continua envoltat d’incertesa. Les pèrdues de la gestió de l’empresa privada IGEsports –en tres anys, l’Ajuntament ha posat 260.000 euros de les seves arques– i la davallada sostinguda d’usuaris descarten que el Govern de Farrés renovi la licitació. Tampoc n’assumirà la gestió directament, per manca de viabilitat econòmica, però sí que obre la porta a què una entitat esportiva de la ciutat sense ànims de lucre se n’ocupi els pròxims anys.

Entre retrets creuats per part del Govern i ERC i la Crida, el ple municipal de juliol ha tirat endavant la indemnització a IGEsports per les pèrdues de l’equipament durant el 2020, que ascendeixen a 101.000 euros. El debat, però, s’ha centrat en què passarà en el futur amb el gimnàs municipal, el qual el mes de desembre es va aprovar que continuaria obert.

El regidor socialista Eloi Cortés ha comunicat que es mantenen reunions per buscar una sortida per a l’equipament i ha assenyalat l’anterior Govern quadripartit com a responsable de la situació actual: “Intentem endreçar el que vostès per manca de valentia no vau fer”.

Sobre la reunió que el Govern ha tingut per al futur del Gimnàs, la regidora de la Crida Nani Valero ha criticat que “es deixa penjada la plantilla” i que “no es garanteix la continuïtat de les activitats”.  Per altra banda, ha insinuat que la gestió podria recaure en “gimnasos coneguts de la ciutat”. Per tot plegat, ha conclòs: “S’està portant la liquidació definitiva del servei municipal del Gimnàs, a mans del PSC, Podem i Junts”.

El regidor republicà Raul Garcia Barroso, en el mateix sentit, ha carregat: “No s’ha fet cap acció per impulsar l’activitat” i ha acusat l’executiu de no voler “revifar” l’equipament.

Més optimista ha estat el regidor de Junts Lluís Matas, titllant de “finestra d’oportunitat” la situació actual per arreglar el futur del Gimnàs. Des de Ciutadans, el regidor Adrián Hernández, ha repartit la responsabilitat de la situació de l’equipament entre l’anterior i l’actual governs municipals.

L’Ajuntament assumeix 260.000 euros de pèrdues del Gimnàs en tres anys

Comentaris
To Top