Ciutat

Aprovada la continuïtat de l’activitat del Gimnàs Municipal

Amb el suport dels grups municipals de Podem, Crida i Ciutadans, la moció d’Esquerra Republicana sobre el futur del Gimnàs Municipal ha estat aprovada amb l’abstenció del PSC i de Junts per Sabadell. En aquesta proposta del principal grup de l’oposició es demana que “es mantingui el servei del gimnàs municipal”, i en segon lloc, que “es formi una taula de treball, durant el mes de gener de  2021, amb tots els grups municipals, representants d’usuaris i  treballadors del gimnàs i tècnics del serveis d’esports, cicle de vida i salut, per treballar en l’establiment d’una fórmula de gestió de titularitat pública i que prioritzi la gestió directa. Aquest nou model ha d’entrar en funcionament, com a molt tard, l’ 1 de gener de 2022″.

Aquest matí, s’ha celebrat el ple extraordinari per debatre el futur del Gimnàs Municipal. Un debat, però, que arribava després que, de manera ‘in extremis’, i tenint en compte que, amb data de 31 de desembre d’aquest mes, s’havia anunciat el cessament de l’activitat esportiva, el PSC i Junts per Sabadell havien arribat a un acord per assegurar la continuïtat del centre esportiu. Tot plegat després de les declaracions de la regidora d’esports, Laura Reyes, que va considerar que “si l’activitat la podia fer un privat, no feia falta un públic”.

Precisament, ha estat Gabriel Fernàndez qui ha obert la capsa dels trons criticant que un tema com aquest hagi estat “segrestat” sense promoure “el debat públic sobre els serveis públics”. En la mateixa línia, ha explicat que el motiu d’aquesta moció és perquè “la ciutat de Sabadell continuï tenint un gimnàs de titulació municipal”. Per últim, ha ironitzat sobre el gir que ha pres Junts per Sabadell sobre la decisió del Gimnàs: “Havíeu parlat que no ens podíem permetre gastar més diners”.

El portaveu en funcions, Eloi Cortés ha criticat el “cinisme i la memòria selectiva dels hereus del quadripartit” i ha afirmat que si s’ha arribat aquest escenari és per “culpa de les decisions que han pres. Van fer una pròrroga forçosa ‘sine die’, sense una nova licitació”. Segons ha afirmat, i citant un informe del 2017 on ja s’alertava que aquest model provocava aquestes pèrdues –des de fa tres anys s’acumulen unes pèrdues al voltant dels 300.000 euros– “sabien que tenien un problema i van decidir fer patada endavant”, ha lamentat. Per últim, ha ironitzat sobre el sentit de dur a terme la celebració del ple extraordinari monogràfic perquè “ja s’ha trobat una solució entre totes les parts”.

Per la seva part, la tinenta d’alcaldessa Marta Morell que ha començat citant paraules de Marisol Martínez, on l’aleshores regidora d’esports assegurava que “el Gimnàs no tenia viabilitat”. En la mateixa línia, si bé és cert que ha fet autocrítica per com s’ha pres la decisió i per no saber transmetre de la millor manera el “compromís amb els equipaments públics”, ha criticat que des de l’anterior govern no es tingués a punt una nova licitació. Sobre el suport de Podem a la moció, Morell ha exigit que si es volia comptar el vot a favor, calia fer diverses esmenes a la moció, com eliminar les condicions actuals de gestió del Gimnàs. Una petició que ha estat acceptada per la formació independentista.

Per la seva part, Nani Valero, portaveu de la Crida, s’ha mostrat molt sorpresa per la no intervenció de la regidora d’esports Laura Reyes al llarg del ple monogràfic. La formació independentista, que ha mostrat el suport a la moció, ha explicat algunes de les línies a seguir per assegurar la viabilitat del Gimnàs en els pròxims anys: “Potser que donem una volta a les quotes i fem una bona campanya per enfortir-lo”, ha explicat.

Des de Ciutadans, a través del portaveu Adrián Hernández, s’ha justificat el suport a la moció perquè “és l’única via que garanteix la continuïtat a partir de l’1 de gener”. Tanmateix, ha lamentat que el govern municipal prengués, al seu moment, una decisió “basada només en criteris econòmics tractant-se d’un servei municipal”. Sobre aquest aspecte, ha lamentat que no es tingués present “la funció social” que desenvolupa amb l’assistència de sectors vulnerables i entitats com Andi Down. Per últim, s’ha felicitat per aconseguir tirar una moció amb el suport dels grups de l’oposició.

En el torn de la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, que també ha criticat “la gestió pèssima per part de l’anterior govern”, ha volgut aclarir les interpel·lacions de Fernàndez en relació amb el canvi de parer que ha pres JxS, explicant que “mai hem dit que volíem tancar el gimnàs. No té cap sentit pagar amb diners de l’erari públic una empresa privada. Nosaltres demanem que es canviï el model de gestió, que no es continuï pagant a una empresa privada. Apostem per una licitació a una entitat que ho gestioni, i sinó, una gestió directa”, ha exposat. I ha reiterat que no “calia” convocar aquest Ple perquè “ja està solucionat”. Per últim, ha mostrat la seva sorpresa respecte al punt 1 de la moció, quan ha assegurat que “des del 2018 l’espasa de Dàmocles pesa sobre el Gimnàs. Parlen de mantenir les condicions actuals i estem en frau de llei”, ha etzibat.

Comentaris
To Top