Publicitat
Ciutat

Sis mesos, com a mínim, per a una llicència

Una terrassa de Sabadell, en una imatge d’arxiu

Un mínim de sis mesos per renovar la llicència de terrassa d’un bar. Les dades del Gremi d’Hostaleria de Sabadell apunten a un “endarreriment progressiu” del temps d’espera per rebre l’aprovació o la denegació del permís per treure taules a l’exterior. Si bé l’any 2015 els hostalers rebien resposta a la seva sol·licitud en menys de dos mesos, ara es pot allargar “més d’un any en alguns casos”, sostenen fonts del Gremi: “Des del 2018, el temps per rebre resposta a la renovació de llicència ja supera els dos mesos”. Ho atribueixen a la “regularització de les terrasses” per respectar els criteris d’accessibilitat de la normativa europea i a “l’increment” de les sol·licituds de l’últim any. Ara, el temps de resposta és de sis mesos.

La primera sol·licitud de renovació de terrassa que va tramitar el Gremi per a aquesta temporada –que va començar el passat 1 de maig– va ser el mes de febrer, i no n’han rebut resposta. Tampoc s’han contestat –ni aprovat ni denegat– cap de les més de cinquanta peticions que han tramitat des de l’entitat.

La norma es contradiu amb la pràctica: transcorreguts dos mesos d’haver enviat la petició a l’Ajuntament, si no s’ha rebut resposta, la llicència està denegada. Tot i això, des del Gremi asseveren que, davant de l’endarreriment de les llicències, bars i restaurants treuen les taules al carrer. Per facilitar els tràmits, des del sector proposen fer un permís provisional per donar aixopluc als propietaris.

El Gremi, però, sosté que el problema és majúscul amb les noves peticions de terrasses. El cas de la Burgueseria n’és un exemple: “Vam demanar una llicència el passat mes de març i no tenim resposta. No disposar de terrassa ens està costant molt”, exposa la Georgina, gerent del restaurant, que assegura que “econòmicament és determinant”.

Publicitat
Comentaris
To Top