Publicitat
Ciutat

L’Ajuntament de Sabadell rebrà l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell

Els vots a favor d’independentistes i Podem insten l’Ajuntament a rebre l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell

Carme Forcadell, davant de l'Ajuntament, a la concentració de suport a Sant Roc / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament de Sabadell obrirà les portes per rebre institucionalment l’expresidenta sabadellenca del Parlament, Carme Forcadell. La recepció oficial ha estat aprovada a la Junta de Portaveus amb 14 vots a favor (ERC, Crida, Junts per Sabadell i Podem) i 13 vots en contra (PSC i Ciutadans). L’acte protocol·lari es durà a terme en les pròximes dues setmanes, abans del 25 de juliol, tal com fixa el text aprovat.

Forcadell, exregidora municipal del 2003 al 2007 i veïna de la ciutat, està en llibertat des del 23 de juny, després de 1.189 dies de condemna a Wad-Ras. L’indult als 11 anys i mig de presó per sedició va posar a sobre la taula que l’Ajuntament la rebés institucionalment.

La recepció ha estat una proposta dels grups municipals independentistes (ERC, Crida i Junts) i ha dividit el Govern. Podem, que al llarg de la legislatura s’ha abstingut en votacions per reconèixer els líders independentistes com a exiliats o per impulsar una Llei d’amnistia, aquesta vegada ha donat suport a la iniciativa.

L’expresidenta del Parlament ja va ser rebuda a Sabadell. Va ser, però, en un acte popular a la plaça de Sant Roc, organitzat per entitats de suport als independentistes empresonats. Mig miler de persones van rebre-la. “La primera meta que hem d’aconseguir és la fi de la repressió, després l’autodeterminació i, per últim, la República catalana justa, lliure i feminista”, va expressar aleshores.

Publicitat
Comentaris
To Top