Ciutat

Incertesa absoluta sobre si se celebrarà o no la Festa Major

Els representants polítics de Sabadell acompanyen els dos accèssits i la guanyadora del cartell de la Festa Major / LLUÍS FRANCO

Aquesta tarda s’ha presentat el cartell de la Festa Major de Sabadell 2021. Tanmateix, ningú sap del cert si se celebrarà la festa gran de la ciutat o no, tot i que encara queden dos mesos al davant –està previst que sigui del 3 al 6 de setembre–. L’alcaldessa, Marta Farrés, ha expressat que “l’esperit és fer-la”, però tot dependrà de l’evolució de les dades epidemiològiques a Catalunya. Això sí, Farrés ha admès que si la Festa Major fos aquest cap de setmana, caldria “anul·lar activitats” i, per tant, seria del tot descafeïnada.

“Esperem que al setembre hi hagi menys contagis i puguem fer una bona celebració. Així i tot, ni descarto ni afirmo que hi hagi festa gran a la ciutat”, ha afegit. Així mateix, Farrés ha criticat que la Generalitat atorgui la competència a cada Ajuntament a l’hora de decidir si fer o no la festa major. “Ells tenen les dades per saber què passa a escala de país. Ens han de donar pautes clares, perquè el problema és global. Som conscients que la situació és complicada, però no es pot traslladar la decisió al món municipal”, ha indicat.

Proposa abordar el debat del toc de queda

D’altra banda, l’alcaldessa ha demanat al Govern de la Generalitat que prengui decisions valentes per aturar els contagis. I una d’aquestes decisions ha de ser la tornada del toc de queda. “És l’únic instrument que ens dona la possibilitat de sancionar la gent. A més, és impossible que tanqui el parc de Catalunya i el Parc Central del Vallès, perquè no tenim suficients efectius. Han de prendre decisions útils i realitzables”, ha finalitzat.

Comentaris
To Top