Publicitat
Ciutat

Un entorn més contaminat, més obesitat infantil

La zona de Sabadell on creixes és un factor determinant per patir obesitat infantil.

La contaminació de l’aire, el soroll i el trànsit són factors de risc per als nens per tenir un problema de sobrepès. Ho sosté l’estudi d’ISGlobal de Barcelona i l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària, que s’ha elaborat durant gairebé quatre anys amb dades de més de 2.213 menors d’entre 9 i 12 anys. Un 40% dels subjectes, avaluats des de l’octubre del 2017 fins al gener del 2019, presentava problemes de sobrepès.

L’obesitat infantil té múltiples causes / LLUÍS FRANCO

“Hem vist en estudis que la contaminació pot alterar mecanismes moleculars, indueix a la inflamació i provoca alteracions”, afirma Jeroen de Bont, investigador d’ISGlobal. A l’estudi, afegeix, s’ha pogut observar que els nivells alts de pol·lució de l’aire, trànsit i soroll s’han associat amb un índex de massa corporal més alt i amb més probabilitats que el nen pateixi sobrepès o obesitat. Estudis previs al de Sabadell realitzats amb ratolins apunten en la mateixa direcció.

D’altra banda, la investigació apunta que el soroll –associat amb un alt volum de trànsit– pot causar problemes de son. I, per tant, “augmentar les hormones de l’estrès, vinculades al desenvolupament físic en la infantesa”.

Paral·lelament, l’alta densitat de població a les ciutats també és un factor que l’ISGlobal ha tingut en compte per estudiar l’obesitat infantil, molt lligat amb els anteriors. “La nostra hipòtesi és que va relacionada amb un alt nivell de trànsit i amb la contaminació”.

Bars i restaurants de l’entorn

El lloc on vius també determina, en certa manera, a quins bars i restaurants vas a dinar i a sopar. La quantitat d’establiments no saludables que tens a l’entorn pot influir els infants a l’hora de patir sobrepès, segons l’estudi: “Hem trobat associacions en aquest aspecte. Els establiments poden afavorir més consum de menjar ràpid i més ingesta calòrica”, afirma De Bont.

A Sabadell, la concentració més gran d’aquest tipus d’establiments es troba entre el Centre i l’Eix Macià. Ara bé, segons l’estudi, a quines zones de Sabadell hi ha més sobrepès?

Independentment de factors com el soroll, la contaminació o el trànsit, la també investigadora d’ISGlobal Martine Vrijheid, basant-se en l’estatus socioeconòmic, afirma que a l’estudi s’ha comprovat que els infants que vivien en zones més desafavorides, als afores de Sabadell, tenien més sobrepès.

Els espais verds, més salut

Per contra, tot i que els resultats de l’estudi científic no s’hi han centrat per trobar una associació, De Bont apunta que els espais verds a la ciutat poden actuar reduint els nivells d’estrès, minimitzant la contaminació i el soroll, “creant un entorn agradable” i contribuint a incrementar l’activitat física.

Tal com explica l’investigador, moure’s a peu, amb bicicleta o amb autobús, ja que requereix un desplaçament previ fins a la parada, és un tipus de mobilitat activa que també contribueix a una salut més bona, al contrari que el desplaçament en cotxe, que és més passiu.

Per què és un estudi important?

Publicat a la revista acadèmica Environment International, l’estudi situa la ciutat de Sabadell com a punt de partida per estudiar la influència de l’entorn urbà en el comportament dels menors i amb el risc de patir obesitat infantil.

“És un estudi pioner pel fet d’incloure múltiples exposicions: fins a sis contaminants, l’accés i la distància a espais verds, la densitat de població, quantes parades d’autobús hi ha a 300 metres, l’entorn alimentari, el trànsit…”, enumera De Bont.

El procés de l’estudi

1. El projecte d’ISGlobal rep diners de la Marató 2015

L’estudi és finançat amb 300.000 euros per investigar, ja que La Marató  estava dedicada a l’obesitat i a la diabetis.

2. Contactar 2.213 infants

ISGlobal ja comptava, gràcies a estudis previs a la ciutat, amb el contacte de famílies. Contacten amb 2.213 nens de 9 a 12 anys.

3. Suport institucional

Els departaments de Salut i Educació de l’Ajuntament donen suport a l’estudi.

4. Implicació d’escoles (2017)

Hi participen alumnes de les escoles Amadeu Vives, Andreu Castells, Can Deu, Can Rull, Carmelites, Catalunya, Cifuentes, Claret, Enric Cassases, Escolàpies, Font Rosella, Jaume Viladoms, Joanot, La Inmaculada, La Pia, La Romànica, La Roureda, La Salut, Martí i Pol, Mas Boadella, Pau Casals, Ribatallada, Sallares i Pla, Sant Julià, Salesians, Sant Nicolau, Serra, Servator, Teresa Claramunt, Torreguitart.

5. Obtenció i treball de dades

Nens i famílies responen qüestionaris, amb informació sociodemogràfica i socioeconòmica, també sobre la dieta i l’activitat física. Les dades s’han d’introduir, netejar i validar. Després, es tracten per a la investigació, juntament amb els models d’exposicióurbana.

6. Publicació i repercussió

S’elabora un article publicat a la revista acadèmica Environment International, amb repercurssió a tot el món.  Fins i tot, és recollit pel The Times.

Les partícules PM2,5 influeixen en l’obesitat infantil?

Són partícules que, pel fet de ser molt petites, són més perjudicials, ja que incideixen més en els pulmons. A més, poden alterar mecanismes moleculars, induir a la inflamació, i incrementar el risc d’obesitat. Tota la ciutat es troba en nivells alts: els colors més foscos del mapa mostren les zones on n’hi ha més.

El trànsit de vehicles també és un factor a tenir en compte

La combustió i el desgast de les rodes són causants de generar partícules PM2,5. Pel tram de la C-58 (en lila) pròxim a la ciutat, hi transcorren entre 140.000 i 150.000 vehicles al dia. Per les zones més transitades de la Gran Via (en verd fosc), hi arriben a circular fins a 80.000 vehicles diaris.

Publicitat
Comentaris
To Top