Ciutat

Tres gestories de Sabadell, expertes en cooperativisme

Han estat guardonades per l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental / ds

Cinc gestories de la comarca, tres de Sabadell (Fika, Poles assessors i l’Eixida), han obtingut un segell distintiu que les avala com a expertes en economia social i solidària i en la fórmula jurídica de cooperativa, després d’haver superat un itinerari de formació de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental. Aquest segell està validat per les organitzacions del teixit cooperatiu i té el reconeixement de les administracions públiques adherides a la Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC).

La distinció, que porta l’etiqueta #aquiassessoremless, permetrà a les cinc gestories tenir més prestigi de cara als clients. “Aquelles persones que volen crear una cooperativa sabran que nosaltres els podrem assessorar bé, perquè ens hem format per això”, explica Arnau Bonada, soci de Fika.

Afegeix que el curs de formació ha estat una “oportunitat” per a les gestories. “La majoria no tenien coneixement sobre què era l’economia social i solidària i ara ja sí. Per ideals i principis, hi ha moltes persones, sobretot el jovent, que volen crear cooperatives. Ens havíem d’adaptar a aquesta tendència”.

Publicitat

L’itinerari, que va començar el març d’aquest mateix any, s’ha fet de manera virtual i conjuntament amb sis ateneus cooperatius més. El soci de Fika explica de què li ha servit la formació: “Hem après que les persones sòcies treballadores d’una cooperativa no tenen dret a acudir al fons de garanties salarials (FOGASA). Ens ha semblat quelcom força injust, ja que en cas que algun projecte emprenedor no tingui èxit, haurien de tenir els mateixos drets i garanties que la resta de persones treballadores”.

Els continguts s’han estructurat en un itinerari formatiu a partir de cinc sessions, sobre el règim laboral i societari, el règim econòmic i comptable, el règim fiscal, el finançament i els recursos econòmics, així com quins valors repliquen les cooperatives i les entitats de l’economia social i solidària.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top