Ciutat

Els trens d’FGC a Sabadell viatgen amb la meitat d’ocupació en hores punta

FGC Línia Vallès / D.S.
FGC Línia Vallès / D.S.

4 de cada 10 places ocupades. Els trens de la línia Barcelona-Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han viatjat al 43,3% de l’aforament total aquest juliol en hora punta, segons les últimes dades de la companyia ferroviària. L’ocupació total a les hores vall és lleugerament inferior: només es fan servir el 33,6% de les places disponibles a cada viatge als trens que passen per Sabadell.

Informació en temps real

Publicitat

Des de mitjans d’aquest mes, els usuaris poden consultar en temps real quin és el posicionament dels trens, l’ocupació dels combois i alertes de servei a través de Google Maps i de l’aplicació RACC CityTrips. FGC ara ofereix dades en temps real per facilitar la mobilitat en transport públic i ho ha integrat en les dues plataformes.

Es tracta d’una de les apostes d’FGC per impulsar la seva estratègia digital, com avançava l’expresident de Ferrocarrils a aquest Diari. La presidenta d’FGC, Marta Subirà, assegura que conèixer la situació a temps real dels combois permetrà “facilitar la planificació dels desplaçaments i la intermodalitat amb altres modes de transport”. D’altra banda, les dues plataformes també contenen la informació de cada comboi per conèixer a temps real l’ocupació de cada tren, una eina que permet gestionar els desplaçaments en tren i controlar les aglomeracions. Continuen en marxa, però, les mesures d’higienització dels trens: l’aire es renova cada 3 minuts, les portes s’obren automàticament i fan una desinfecció diària contra la Covid-19.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top