Publicitat
Diners

700 milions d’euros per a les empreses afectades per la pandèmia

Les empreses afectades per la Covid gaudiran d'un nou finançament (CEDIDA)

Donar un nou impuls a l’activitat de les empreses afectades per la Covid-19 és la finalitat del conveni signat pel Banc Sabadell (BS) amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI), òrgan financer de la Unió Europea (UE), pel qual es destinaran 700 milions d’euros a l’economia real durant els pròxims 6 anys.

L’acord s’inscriu en el Fons Paneuropeu de Garantia (EGF, en anglès), part del paquet de mesures, per un import de 540.000 milions d’euros, aprovat per la UE per lluitar contra la pandèmia.

El BS ha rebut del BEI una garantia de fins a 300 milions d’euros per finançar projectes d’empreses de diferent tipologia, que li permetrà canalitzar amb aquesta finalitat prop de 700 milions.

El conveni impulsarà les inversions de mitjanes i grans empreses en sectors claus com la innovació o el medi ambient i a les pimes que han vist afectada la seva activitat per la pandèmia.

El BEI assumirà fins al 75% del risc en els préstecs que el BS concedirà a mitjanes i grans empreses, la qual cosa ajudarà a dinamitzar l’activitat dels petits proveïdors.

“El BEI -recorda Carles Ventura, director general d’Empreses i Xarxa del BS– ha estat històricament un organisme clau per a donar suport al desenvolupament empresarial a Espanya. Per a nosaltres, sempre ha estat molt important poder col·laborar amb el BEI, amb la finalitat d’oferir les millors condicions de finançament als nostres clients”.

“Aquesta línia és especialment important i oportuna, per la magnitud de la mateixa i el moment de recuperació i inversions de futur, que estan gestionant els nostres clients empreses”.

Ricardo Mourinho Félix, vicepresident del BEI, parla en termes semblants: “estem molt orgullosos de fer costat a les mitjanes i grans empreses espanyoles a superar els grans desafiaments econòmics causats per la Covid. És clau ampliar els períodes de pagament, per a optimitzar el capital circulant de les empreses que estan lluitant per a pagar als seus proveïdors i, per tant, mantenir-se en el negoci”.

“Amb aquesta nova operació sota l’EGF, reafirmem el nostre ferm compromís amb la protecció del teixit productiu i l’ocupació, fomentant una recuperació sostenible de l’economia a Espanya i la resta d’Europa”.

Publicitat
Comentaris
To Top