Ciutat

La Cambra de la Propietat celebra 100 anys amb l’esperit dels orígens

Carles Sala; Lourdes Ciuró; Eloi Cortés i Antoni Quintana, president de la Cambra / VICTÒRIA ROVIRA

La Cambra de la Propietat Urbana de Sabadell i Comarca ha celebrat el seu centenari, divendres al Saló Modernista de la Fundació 1859 – Caixa Sabadell. Davant de personalitats institucionals i empresarials, l’acte central de l’aniversari ha reivindicat l’entitat com a imprescindible al llarg de la seva història, en el present i en el futur.

Hi han intervingut Antoni Quintana, president de la Cambra de la Propietat Urbana Sabadell i del Consell General de Cambres de Catalunya; Carles Sala, secretari d’Habitatge i Inclusió Social; Eloi Cortés, regidor d’Acció Social i Habitatge de l’Ajuntament; i la sabadellenca Lourdes Ciuró, consellera Justícia de la Generalitat.

Quintana ha repassat la història de la Cambra de la Propietat Urbana de Sabadell i Comarca. L’entitat, una de les 10 cambres catalanes, compta amb més de 2.550 afiliats i té dues delegacions, una a Cerdanyola i l’altra a Granollers, al Vallès Oriental. La seva primera Junta es va constituir l’1 de juliol de 1921 i la seva trajectòria arriba fins avui dia, “protegint els interessos dels propietaris”.

Antoni Quintana, president de la Cambra de la Propietat de Sabadell i Comarca / VICTÒRIA ROVIRA

Aquest any, Quintana ha estat nomenat president del Consell General de Cambres: “La coincidència amb el centenari ens ha esperonat a celebrar amb joia i alegria la cerimònia. L’acte és una prova d’haver superat amb èxit cadascuna de les proves amb què ha topat l’entitat, entre les quals dues dictadures i una guerra civil. “La Cambra té plena energia per continuar la feina dels fundadors”.

Sala ha resseguit el procés històric de creació de les cambres, a més de la legislació que ha marcat l’habitatge i el dret a la propietat des dels segles passats. Per altra banda, Eloi Cortés ha llegit una carta en nom de l’alcaldessa Marta Farrés, que no ha pogut assistir a l’acte, i ha celebrat la “mostra de gran vitalitat de la Cambra”. També ha ressaltat “la fortalesa i la resiliència” que ha reforçat l’entitat com a “referent a la ciutat, a la comarca i al país”.

Sra Lourdes Ciuró, Consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya i Carles Sala / VICTÒRIA ROVIRA

La sabadellenca Ciuró ha felicitat l’entitat pel centenari i ha agraït la seva implicació per haver ajudat “a formar el caràcter de la ciutat”. Alhora, ha subratllat “la sort que tenen els propietaris de disposar de l’experiència i la professionalitat de la Cambra”. La consellera de Justícia també ha reflexionat sobre la necessitat d’impulsar una llei d’arrendaments per a garantir el dret a l’habitatge respectant el dret dels propietaris. “Volem i hem de comptar amb vosaltres per a fer bones lleis”, ha recalcat.

Quintana, juntament amb el gerent de la Cambra, Jaume Torras, han entregat insígnies de la Cambra als representants que han assistit a l’acte, entre els quals regidors dels ajuntaments de Cerdanyola i Granollers.

Un quartet de l’Orquestra Simfònica del Vallès ha posat la nota musical a la cerimònia. La primera peça que ha interpretat ha estat l’himne de la UIPI, organisme europeu que aplega 31 cambres de 28 països, precisament compost pel president Quintana, gran amant de la música.

Un quartet de l’Orquestra Simfònica del Vallès ha posat la nota musical a la cerimònia / VICTÒRIA ROVIRA

L’acte s’ha celebrat al Saló Modernista de la Fundació 1859 – Caixa Sabadell/ VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top