Ciutat

Un institut de Sabadell comença a cobrar les mascaretes als alumnes que no en duen

Foto d'arxiu de la selectivitat a l'institut Pau Vila / VICTÒRIA ROVIRA

La direcció d’un institut informa per correu a les famílies que cobraran 50 cèntims als alumnes a qui hagin de repartir una mascareta. Després de quatre mesos de curs, és una constant: estudiants –despistats– se la descuiden a casa o se’ls trenca i confien que secretaria els en proveirà una. El centre n’està donant una desena diàriament, com a mínim.

La mesura ha estat adoptada per l’institut Vallès. La intenció és frenar el cost que suposa haver de repartir diàriament mascaretes. “Som un centre públic, el pressupost és el que és. I no tenim una partida extra per la Covid”. En el correu enviat a les famílies, ho explicaven: “És una despesa constant que el centre no pot assumir, perquè tenim altres necessitats educatives”.

Fonts del centre comenten que la intenció també és responsabilitzar els alumnes, ja que cada vegada n’hi ha més que no es preocupen de dur la mascareta. “És un estri que no es poden descuidar”, expliquen.

En qualsevol cas, des de direcció matisen que si hi ha un alumne que té un imprevist ocasional, i justificat, n’hi donaran una. Tampoc no es cobrarà a aquells estudiants que el centre sap que tenen dificultats socioeconòmiques.

Rep les notícies del Diari de Sabadell a través de WhatsApp

Comentaris
To Top