Oci i cultura

Spiderman, el superheroi que també salva el Nadal als cinemes

Spiderman també ha salvat les xifres d’assistència als cinemes / DS

No només combat el Fullet Verd i s’enamora de Mary Jane Watson. Spiderman també ha salvat les xifres d’assistència als cinemes de Sabadell durant la campanya de Nadal. Així ho confirma Miquel Gratacós, responsable de les multisales, tot apuntant també a Canta 2 (en aquest cas, infantil) com a films amb més capacitat d’atracció de públic. “Hem tingut la sort de poder oferir Spiderman aquest Nadal, perquè és una gran injecció. El problema és que pràcticament només hem pogut oferir això”, explica.

Gratacós fa referència als blockbusters que fan de banderí i atrauen les masses, tot i que els mateixos cinemes ofereixen alhora sis o set títols més. Són del que viuen, vaja. I de pas, permeten tota la resta d’oferta. La qüestió és que les grans produccions nord-americanes van aturar la distribució de films arran de la pandèmia, tot esperant que arribessin moments més propicis. “A veure, és veritat que la situació era pitjor el maig del 2020, quan vam reobrir i teníem tan poques pel·lícules que havíem d’inventar-nos reposicions de films històrics”, revela gràficament. “Però les produccions segueixen amb el fre de mà posat. Per exemple, Morbius, amb molt bona expectativa, l’han ajornat. I Disney acaba de decidir que passarà la següent novetat per la seva pròpia plataforma, en exclusiva”, lamenta Gratacós.

‘Spiderman’ ha estat un gran éxit als cinemes a nivell internacional / DS

Són uns hàndicaps que no permeten que el sector s’acabi d’enlairar. Així i tot, les xifres van a més. “Aquesta campanya de Nadal ha estat bona, tenint en compte d’on veníem, tot i que no arribem al nivell del 2019”, explica el responsable dels cinemes. També indica que el segon semestre del 2021 ha estat millor que el primer, de forma que la tendència va a l’alça.

De dilluns a dijous: 5 euros

A favor seu compten amb una atractiva política de preus. I és que l’entrada costa 5 euros rodons de dilluns a dijous. “Per tradició, el dia de l’espectador era sola una vegada a la setmana. I a Sabadell, concretament, els dimarts. Però després vam fer un preu reduït per al Dia del Cinema, en acabat el Dia de la Versió Subtitulada… I al final, hem apostat per implantar aquest preu únic de 5 euros de dilluns a dijous”, explica Gratacós, tot fent valdre que és una de les entrades més barates de Catalunya. “Sembla un preu molt raonable, de fet, és una de les entrades per a activitats culturals i d’oci més assequibles que pots trobar”.

Tota manera, les sales de cinema han d’afrontar el repte de les plataformes de streaming. “Està clar que ens perjudiquen, però no podem lluitar contra elles. Hi hem de conviure”, planteja Gratacós. El que és cert és que les plataformes han guanyat en dos anys de pandèmia unes quotes de mercat que els hauria costat una dècada en temps convencional. De fet, han canviat –en bona part– els hàbits socials de la societat.

Davant aquesta constatació, Gratacós aplica pragmatisme: “Nosaltres reivindiquem que on millor es veu un film és a la sala de cinema. Perquè una pel·lícula de por vista envoltat de gent encara fa més por. I si veus una comèdia en grup, rius molt més”. Són sentiments espontanis que s’encomanen quan són compartits. La reflexió sobre les plataformes, però, té altres derivades: “Ens quedarem tot el dia al sofà de casa? O acabarem tenint tantes subscripcions a plataformes que ens saturaran?”.

Un gran poder comporta una gran responsabilitat, es diu als còmics de Spiderman. Doncs cal una estratègia (en comú) responsable.

Comentaris
To Top