Ciutat

El quart intent d’obertura de l’oci nocturn anima el sector

discoteca Sabadell
L'oci nocturn reobre el proper 11 de febrer / CEDIDA

Només setanta dies treballats en els últims dos anys. L’oci nocturn a Sabadell i Catalunya ha estat un dels sectors econòmics més castigats per la pandèmia i afronta el quart intent d’obertura amb l’optimisme que sigui el definitiu. Les sales de ball i discoteques, que sumen més de 600 dies tancats, tornaran a omplir-se sense restriccions a partir de l’11 de febrer. “Esperem que no ens tornin a tancar”, apunta Antonia Peña, propietària del Sabadebidoo, Míriam Alonso, des de El Musical i Edu Codina, propietari del Nüe. Però no ho tenen gaire clar.

El sector lamenta que han obert pocs dies i a mig gas. “Hem perdut els mesos forts d’estiu i Nadal, els millors mesos de facturació de l’any”, lamenten. I totes les obertures han estat marcades per les restriccions en aforament i horària, la prohibició de fer ús de la pista de ball o l’ús obligatori del passaport Covid. “Hem hagut d’invertir molts diners en acondicionar l’espai i adaptar-lo a les noves mesures”, lamenta Peña. Divendres 11 de febrer l’escenari canvia: només es mantindrà l’obligatorietat de fer ús de la mascareta als interiors de la discoteca. La satisfacció és generalitzada: “Per fi tornem a treballar”, apunta Codina.

L’eliminació del passaport Covid com a acreditació d’entrada també esperona el sector. “Era una despesa extra perquè havíem d’assumir el sobrecost de contractar durant més hores a personal per controlar-ho”, exposa la propietària del Sabadebidoo. A banda de les cues que es formaven a l’entrada de la discoteca. Ara, els vuit bars musicals de Sabadell i els tres establiments amb llicència de discoteca o sala de festes amb espectacle podran tornar a obrir pràcticament com ho feien abans de la Covid.

Quatre intents d’obertura

Es tracta del quart intent d’obertura des de l’esclat de la pandèmia. El 12 març del 2020 tancava l’oci nocturn, bars i restaurants, previ a la declaració de l’estat d’alarma a l’Estat. Tres mesos després, al juny del 2020, s’autoritza el retorn de bars musicals i discoteques amb pista de ball, però dies després s’elimina el ball. El 24 de juliol del 2020 es decreta l’aturada del sector de nou, que no torna fins passats 11 mesos.

Al juny del 2021, torna l’activitat durant tres setmanes, però s’atura per la variant Delta. Ja al setembre del 2021  permet obrir només als exteriors fins a les 3 h i sense pista de ball. A Sabadell aquesta mesura queda sense efecte perquè cap local disposa d’exterior. A l’octubre es fa l’última reobertura de l’oci nocturn interior, amb horaris ampliats, ball permès i certificat Covid. Però el 21 de desembre es torna a decretar el seu tancament. La quarta reobertura, prevista per l’11 de febrer, es farà sense cap restricció més enllà de dur la mascareta.

L’oci nocturn reobrirà a partir de l’11 de febrer sense certificat Covid

Comentaris
To Top