Publicitat
Diners

Inversió estrangera per a un projecte de recerca de la UAB contra el càncer

Els fundadors i socis de Nanoligent, una ‘spin-off’ de la UAB creada l’any 2017 / CEDIDA

Nanoligent, una empresa derivada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau especialitzada en el desenvolupament de tractaments contra el càncer basats en nanotecnologia, anuncia el tancament d’una ronda de finançament d’un milió d’euros.

Aquesta inversió permetrà a la spin off desenvolupar nous fàrmacs per al tractament de més de 20 tipus de càncer metastàtic. A més, Nanoligent té previst destinar una partida econòmica a completar el desenvolupament preclínic en una varietat de tumors diferents. L’empresa també està duent a terme una nova plataforma nanotecnològica patentada, amb potencial per superar les limitacions dels tractaments actuals contra el càncer.

En definitiva, l’objectiu de Nanoligent és eliminar les cèl·lules canceroses que disparen el receptor CXCR4. Es tracta d’un biomarcador de mal pronòstic i que ofereix resistència a la teràpia habitual. Segons la companyia, aquest component és clau en els processos de desenvolupament de la metàstasi. Hi ha un “nombre significatiu” de pacients de més de 20 tipus de tumors amb excés de presència del receptor CXCR4.

Ronda encara oberta

Dit això, la ronda de finançament d’un milió d’euros, la primera que fa Nanoligent, ha estat liderada per Italian Angels for Growth (IAG), una de les xarxes d’inversors més grans d’Itàlia; i Avanteca Partners, una empresa suïssa de gestió d’actius. Ambdues entitats estan especialitzades a donar suport a empreses científiques innovadores.

Així mateix, la ronda d’inversió continua oberta a través d’una campanya a la plataforma d’inversió en línia Doorway per tal de captar finançament addicional. Els inversors s’incorporaran al Consell de Nanoligent, que estarà format per Michele Marzola (IAG), Michael Milos (Avanteca Partners), Montserrat Cano (consellera delegada de Nanoligent) i Manuel Rodríguez (president).

D’altra banda, Cano assegura que l’experiència de Michele Marzola i Michael Milos permetrà a Nanoligent dur a terme els “plans ambiciosos” de la companyia durant els pròxims 18 mesos. Per la seva banda, Michelle Marziola, un dels líders de la inversió, exposa que feia més d’un any que avaluaven fer la inversió. “Estem impressionats pel coneixement científic dels membres de Nanoligent i la seva professionalitat. Continuem amb la recaptació de fons per a aquest acord juntament amb Doorway”, assenyala.

Publicitat
Comentaris
To Top