Ciutat

El cas del suposat nadó robat: la família ja estudia una querella

Exhumació d'un presumpte nadó robat al Taulí de Sabadell als anys 1990 / VICTÒRIA ROVIRA

La família del presumpte nadó robat el 1990 ja estudia una querella, a l’espera dels resultats genètics de l’exhumació

Exhumació d'un presumpte nadó robat al Taulí de Sabadell als anys 1990 / VICTÒRIA ROVIRA

La mare del presumpte nadó robat el 1990 a la clínica Nen Jesús –dependent del Parc Taulí– es querellarà contra l’hospital si les proves genètiques proven que la mostra d’ADN sostret al cos no coincideix amb el de la família. L’advocat de la família ja es prepara per presentar les proves pertinents en cas que els resultats del laboratori mostrin que el nadó exhumat el passat dijous no pertany a la filla de Carmen Navarro i estudia reclamar responsabilitats legals als professionals que van intervenir-hi.

De ser així, la família opta per querellar-se contra l’hospital i no pas posar una denúncia. “La querella ha de rebre resposta judicial, una denúncia pot quedar arxivada sense comunicació”, explica Fernando Osuna, advocat que representa la Carmen Navarro,  mare de la presumpta nena robada. 

La prescripció del cas, segons l’advocat, estaria subjecte a la interpretació del tribunal: o bé es comptabilitza des que van tenir lloc els presumptes fets delictius, ara fa 32 anys, o bé des que la mare té indicis per sospitar que va produir-se la sostracció  de la seva filla, ja fa dos anys. “Hauran d’analitzar quin criteri preval”. En tot cas, la batalla legal s’iniciaria per reconèixer la legítima paternitat i per exigir les responsabilitats legals pertinents. S’acumularien dos delictes: de falsedat documental i de segrest, segons Osuna.

“Indicis clars”

El lletrat apunta que hi ha indicis clars per sospitar que la Priscila va ser un cas de nadó robat a Sabadell: malgrat que la nena havia nascut de forma prematura, “es trobava en perfecte estat de salut”, tot i que a la incubadora, i havia estat en contacte amb la seva mare el dia anterior a declarar-se morta. “Quan la meva clienta es va presentar l’endemà a l’hospital, van comunicar-li que havia mort. No va poder parlar amb el metge, i li van entregar una capsa precintada, sense que ella pogués reconèixer el nadó”, apunta Osuna, que veu en aquestes accions la “intencionalitat d’amagar” un fet delictiu.

Tot i això, els resultats del laboratori trigaran un mes a aïllar les incògnites de la familia, que també contempla que efectivament es tracti de la seva filla. “En aquest cas, la meva clienta podrà descansar tranquil·la”, apunta Fernando Osuna.

El presumpte nadó robat al Taulí: troben despulles durant l’exhumació a Sabadell

Comentaris
To Top