Ciutat

El presumpte nadó robat al Taulí: troben despulles durant l’exhumació a Sabadell

Exhumació d'un presumpte nadó robat al Taulí de Sabadell als anys 1990 / VICTÒRIA ROVIRA

La família descarta que el taüt estigui buit: troben despulles en l’exhumació al cementiri de Sabadell

Exhumació d'un presumpte nadó robat al Taulí de Sabadell als anys noranta / VICTÒRIA ROVIRA

“Crec que la meva filla va ser robada al Parc Taulí als anys noranta”. Amb aquesta contundent afirmació, la sabadellenca Carmen Navarro va sol·licitar l’exhumació del cadàver de la seva filla, la Priscila, que hauria mort en néixer i va ser enterrada al Cementiri de Sabadell. La família ara pot descartar que el taüt estigui buit: “S’han trobat despulles durant l’actuació”, apunta l’advocat de la família, Fernando Osuna.

Ara caldrà analitzar si aquestes mostres òssies coincideixen amb l’ADN de la mare i de la germana: un laboratori analitzarà les mostres per determinar la coincidència biològica. Per fer-ho, han agafat com a mostra les restes de la tíbia i el fèmur, per la informació genètica que contenen.

És una prova molt verídica, amb una fiabilitat del 99%”, subratlla Osuna. De moment, però, caldrà esperar unes setmanes per rebre’n els resultats. Queden dues opcions: que el cos sigui efectivament el de la filla de Navarro o bé que pertanyin a un altre nadó. En aquest cas, es presentaria una denúncia i exigirien responsabilitats als sanitaris que hi haguessin participat.

Exhumació d'un presumpte nadó robat al Taulí de Sabadell als anys 1990 / VICTÒRIA ROVIRA

Exhumació d’un presumpte nadó robat al Taulí de Sabadell als anys noranta / VICTÒRIA ROVIRA

L’advocat explica que tot parteix del fet que quan va morir el bebè, prematur, a la mare “li van entregar el taüt tancat, sense que hagués pogut fer el reconeixement del cadàver com marca la llei”.

Després d’un part prematur, l’hospital va assegurar que la Priscila era morta i, trenta anys després, veient un programa de televisió, va començar a sospitar que havia estat enganyada. “Va veure una noia idèntica a la seva altra filla. I va sospitar que podia ser ella”, explica l’advocat de la Carmen.

Exhumació d'un presumpte nadó robat al Taulí de Sabadell als anys 1990 / VICTÒRIA ROVIRA

El resultat de les mostres determinarà si l’ADN coincideix / VICTÒRIA ROVIRA

Una sabadellenca sospita que la seva filla va ser robada al Taulí

Comentaris
To Top