Ciutat

Detecten frau elèctric a l’edifici desallotjat d’Espronceda

Albert Acín | Marta Ordóñez

L’Ajuntament de Sabadell va desallotjar diumenge per segon cop en menys d’una setmana 57 veïns d’un edifici del barri d’Espronceda per risc elèctric. Es tracta d’un bloc propietat de Vimusa destinat a l’emergència social. Segons han alertat els afectats al Diari, des que el dimecres passat van tornar a les seves llars, han tornat a detectar que l’aigua està electrificada. “Diversos veïns ens hem enrampat”, exposa el Dani, resident a l’edifici que presenta aquestes anomalies que va alertar les autoritats. 

La causa: connexions irregulars

Segons el cadastre, els edificis d’Espronceda daten del 1968, de mitjana. L’edifici afectat es va construir el 1962. En aquest cas, però, tot sembla apuntar que la causa no és l’antiguitat de la instal·lació, sinó unes connexions irregulars a la xarxa elèctrica. Uns veïns s’han connectat a la llum de forma fraudulenta i altres tenen doble escomesa, segons han assegurat fonts coneixedores al Diari.

El regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, assegura que l’Ajuntament estudia emprendre “accions legals” contra els infractors. “No es pot fer un mal ús d’un bé públic, i menys encara si et posen a risc a tu i a la resta de convivents”, assegura el regidor. Els tècnics de l’empresa municipal d’habitatge ho van detectar en la primera inspecció, però tornaven a revisar ahir l’estat de la xarxa per determinar-ne la causa.

Ca n’Oriac, 2018

El risc elèctric a aquest habitatge no ha estat un cas únic a Sabadell. N’hi ha hagut de més greus. El maig del 2018 un encreuament entre la instal·lació elèctrica i la de l’aigua va provocar l’electrocució i mort d’un veí del carrer del Príncep de Viana, a Ca n’Oriac.

En aquest cas, però, els indicis sí que apuntaven que el sinistre va ser causat per una instal·lació elèctrica comunitària antiga que no complia els requisits de seguretat bàsics. 

Comentaris
To Top