El Sabadell guanya de manera brillant a la UE Costa Brava (3-0)

Gran partit del conjunt arlequinat: passa per sobre del rival, goleja i fa vibrar la Nova Creu Alta

Alegria absoluta dels arlequinats després de l'1-0 de Xavi Boniquet / Lluís Franco

La ratxa no s’atura. El Sabadell ha superat amb brillantor la UE Costa Brava després d’un partit molt complet, amb bon joc i encert. Xavi Boniquet ha obert la llauna abans del descans i Antonio Romero en pròpia porteria i Kaxe han sentenciat a la segona meitat. L’afició ha gaudit i comença a creure en la gran remuntada cap als llocs de play-off.

Deia Pedro Munitis a la prèvia que es trobarien amb un entramat defensiu molt complicat i compacte i caldria moure la pilot amb rapidesa i, sobretot, precisió. Així ha estat. Les dues coses. La UE Costa Brava, amb defensa de cinc, ha muntat gairebé l’autobús davant del veterà porter Marcos, però el conjunt arlequinat ha sabut trobar espais amb paciència i una circulació àgil del joc. Això s’ha traduït en nombroses arribades a l’àrea, sobretot gràcies a la projecció de Muguruza i Diego Caballo per bandes. De fet, s’han convertit en carrilers perquè en atac Munitis ha jugat amb tres centrals.

Tampoc es pot parlar de grans ocasions. Un tímid cop de cap de Néstor ha tingut la rèplica de l’exarlequinat Boris amb l’única rematada amb perill del conjunt gironí en tot el partit. El partit ha estat de direcció única, gairebé un monòleg del conjunt de Munitis. Una gran acció col·lectiva ha acabat amb xut de Caballo – que ha fet completat una actuació col·losal – al travesser, després de tocar el porter Marcos. El domini local era aclaparador, però faltava el gol. Ha arribat en un moment providencial, just abans del descans, i també a conseqüència d’una jugada molt ben elaborada. Iago Indias ha conduït des del darrere i la centrada de Diego Caballo ha trobat la rematada perfecta, amb l’interior del peu esquerre, de Xavi Boniquet a la xarxa. Un golàs, d’enorme dificultat, que feia justícia al guió del primer temps.

A la represa, el Sabadell no només ha mantingut el nivell de joc sinó que ha passat per sobre d’un Costa Brava totalment desbordat. Després d’una gran ocasió de Néstor, ha arribat el segon gol en una acció de Kaxe que ha comptat amb la col·laboració involuntària de l’exarlequinat Antonio Romero, qui ha viscut una tarda per oblidar en el seu retorn a la Nova Creu Alta perquè poc després ha vist la vermella per una entrada fora de lloc a Aarón Rey. El partit ha quedat pràcticament sentenciat. Sense reacció visitant, el Sabadell s’ha agradat, combinant amb qualitat. Caballo era un punyal per l’esquerre.

El premi definitiu al bon partit de Kaxe ha arribat amb el 3-0, aprofitant una gran assistència de Jacobo. La Nova Creu Alta ha xalat com feia tems amb el joc de l’equip e Munitis, qui fins i tot ha donat l’oportunitat a Moha als últims minuts de participar en aquesta brillant i convincent victòria que allarga la ratxa a onze jornades i situa el Sabadell cada vegada més lluny de la zona perillosa i més a prop dels llocs de privilegi. L’afició s’ho comença a creure.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Emilio Bernad; Muguruza, Teo Quintero, Aleix Coch, Caballo, Iago Indias, Jacobo (Moha, m. 85), Aguza (Sergi Altimira, m. 85), Kaxe (Dopi, m. 85), Xavi Boniquet (Aarón Rey, m. 70) i Néstor (Dani Sánchez, m.75).

UE Costa Brava: Marcos; Campins (Coris, m. 62), Dani Pérez, Monreal (Puig, m. 78), Varela, Forlin, Boris (Álvaro, m. 78), Galindo (Pere Martínez, m. 15), Nuha, Sergio Gil (Ilyas, m. 62) i Antonio Romero.

Àrbitre: Jorge Tárraga Lajara (Comitè valencià). Grogues: Galindo,Dani Pèrez; Vermella: Antonio Romero (doble amonestació, m. 71).

Gols: 1-0, minut 45: Xavi Boniquet; 2-0, minut 67: Antonio Romero en pròpia porteria; 3-0, minut 84: Kaxe.

Incidències: 2.683 espectadors a la Nova Creu Alta. Minut de silenci en record pel pare de l’encarregat de material arlequinat, Jordi Bransuela; els exjugadors arlequinats Lluís Muñoz i Mauri Ugartemendia i el tècnic Salvador Cadena.

Munitis: “És el premi a la implicació i compromís d’aquesta plantilla”