Ciutat

Art urbà, autodefensa, punts lila i desgreuge a les bruixes, en el 8-M

El grafiter Fullet i dones migrades, aquest matí fent el nou mural feminista vora la Torre de l'Aigua / DS

El 8 de març pren cada any més elasticitat, fins a esdevenir quasi tot un mes d’activitats feministes. Hi destaquen, per exemple, sengles tallers d’autodefensa per dones (els dies 7 i 14 de març, al casal cívic de la Roureda). També s’intal·laran tres punts lila adreçats a atendre consultes en el marc de l’oci nocturn. Hi seran al Passeig de la Plaça Major un divendres i dos dissabtes de març (11, 19 i 26), des de les 23 fins a les 2 h de la matinada. N’hi haurà quatre més, en horari diürn, a la plaça del Pi, la plaça Ovidi Montllor i la Zona Hermètica.

En el plànol cultural, també rebrem la visita del reconegut fotoperiodista Gervasio Sánchez i de l’experta em política nternacional Mònica Bernabé, els quals impartiran una xerrada sobre Afganistan (on els talibans van recuperar el poder) i la situació de les dones. A més a més, aquest matí s’acaba de pintar un nou mural de contingut feminista vora la Torre de l’Aigua. Una activitat d’street art dinamitzada pels artistes Fullet i Eli, de l’Associació de Grafiters del Vallès. I treballada per dones migrades i dones gitanes. La regidora de Feminisme, Marta Morell, ho ha contextualitzat en la interculturalitat que vessa Sabadell: “Les dones d’aquesta ciutat no són totes nascudes aquí, ni blanques ni tenen la mateixa creença”.

Una carpa nocturna de Punt Lila, a Sabadell / DS

A més a més, la iniciativa de l’institut de Ca n’Oriac de desgreuge de les bruixes de Sabadell prendrà dimensió de ciutat. Per una banda, es farà un passi del documental Bruixes, realitzat per alumnes de 3er d’ESO, al centre cívic del barri (16 de març). Per una altra, hi haurà l’espectacle de dansa teatralitzada Les 3 de Sabadell a la plaça Doctor Robert (17 de març). Es tracta d’una performance, que funciona com a acte de desgreuge i restablidor de la seva dignitat.

A banda, la tradicional manifestació anual partirà enguany des de Plaça Espanya, a les 18.30 h.

Comentaris
To Top