Ciutat

Els dotze infants ucraïnesos refugiats ja arriben a Sabadell

Els infants refugiats d’Ucraïna ja han arribat a Sabadell. Els autocars han arribat primer a Terrassa, on dotze famílies sabadellenques han rebut els infants d’acollida, després de dies de viatge. Ha estat l’OGN TANU la que ha gestionat el viatge i el dispositiu d’arribada de pràcticament un centenar de refugiats. Ara, aniran a viure amb famílies de Sabadell, Terrassa, Castelldefels i altres municipis de la província de Barcelona.

L’ONG, que des de l’any 1999 gestiona l’acollida d’infants procedents Nikopol, va iniciar un procediment especial el passat divendres per traslladar el màxim nombre de nens a Catalunya. “Pensàvem que estaven protegits perquè és un municipi rural. Però divendres l’exèrcit rus va atacar una central nuclear a pocs quilòmetres de casa seva”, deia dimarts una de les mares d’acollida i membre de TANU, Rosa Fernández.

Infants d'Ucraïna arriben a Sabadell / Nebridi Aroztegui

Infants d’Ucraïna arriben a Sabadell / Nebridi Aroztegui

De fet, es tracta de la primera gran arribada organitzada al territori. Tot i que, segons les últimes dades de la Generalitat, pràcticament un miler de nens i dones han arribat a Catalunya fugint de la guerra. “Tenim autorització de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i de l’Estat perquè hi puguin venir”, sosté el president de TANU.

De fet, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat durant la roda de premsa que ha tingut lloc a Terrassa que la Generalitat de Catalunya ha accelerat els tràmits d’acollida de menors a Catalunya davant de l’emergència a Ucraïna. “Tots els nens estaran escolaritzats i tindran garantida la sanitat”, ha dit la consellera.

Dotze famílies de Sabadell acullen nens refugiats d’Ucraïna

Comentaris
To Top