Vallès

Condemnat a 18 anys i mig de presó l’home que va matar l’exparella amb una destral a Terrassa

El jutge destaca que va propinar fins a onze cops de destral a la víctima a la zona cranial i tres més a la zona cervical

L'acusat, Jaume Badiella, i la víctima havien estat parella / ACN

La Justícia ha condemnat a 18 anys i mig de presó l’home que a l’agost de 2018 va matar la seva exparella amb una destral al domicili que compartien el carrer Volta de Terrassa. El judici es va celebrar amb jurat el mes passat a l’Audiència de Barcelona, que va considerar provat que l’home no pateix cap tipus de trastorn psicològic i que era conscient que els cops que li estava propinant a la víctima li provocarien un dany.

A més es va considerar que va actuar amb traïdoria, descartant l’acarnissament. El condemnat haurà d’indemnitzar la mare de la víctima i el germà amb 70.000 i 25.000 euros respectivament, i estarà 5 anys en llibertat vigilada quan surti del centre penitenciari.

L’acusat, Jaume Badiella, i la víctima havien estat parella, i fins i tot tenien un pis en propietat en comú, que al 2018 tenien llogat. En el moment dels fets, però, convivien en el mateix domicili del carrer Volta de Terrassa, al barri de Ca n’Aurell, sense tenir una relació sentimental, segons va relatar l’acusat durant el judici. El 7 d’agost al matí van tenir una forta discussió, que va acabar a crits i amb la dona sortint al pati de casa, on hi havia el lavabo, i on ell la va seguir i la va colpejar repetides vegades amb una destral.

En el seu escrit, el jutge destaca que l’home va propinar fins a onze cops de destral a la víctima a la zona cranial i tres més a la zona cervical. “Cada un dels cops inferits, de manera individual, resultaven ja aptes per ocasionar la mort”, destaca el jutge, citant l’informe del metge forense.

El magistrat destaca que Badiella va actuar de forma dolosa i amb traïdoria amb agreujant de parentesc, tot i que en aquell moment ja no eren parella sentimental.

Per tot plegat, la decisió del magistrat és condemnar l’acusat en concepte d’autor criminaliment responsable d’un delicte d’assassinat amb l’agreujant de parentesc a 18 anys i mig de presó, una inhabilitació durant la condemna i a assumir les costes processals. A més, se sumaran cinc anys més de llibertat vigilada un cop surti del centre penitenciari, i a indemnitzar amb 70.000 euros la mare de la víctima i amb 25.000 el germà.

Comentaris
To Top