Ciutat

La Hermandad del Rocío acull a Sabadell refugiats d’Ucraïna

L’Hermandad del Rocío de Sabadell ha acollit famílies ucraïneses que fugen de la guerra a la seva seu, a la Masia de la Granja del Pas (Parc Central del Vallès). L’entitat va rebre ahir un grup de refugiats que passaran dos dies a la nostra ciutat abans d’arribar a Huelva. Els rocieros de Sabadell els han ofert aliment i hostatge durant dos dies, com a mostra de solidaritat amb el poble ucraïnès.

La Hermandad sabadellenca està oferint suport logístic a la Caravana Solidaria Ucrania-Huelva, coordinada per l’Hermandad de Emigrantes de Huelva. També es rep suport de l’associació Liliowa5, ciutat polaca fronterera amb Ucraïna. La Hermandad de Huelva també ha ofert un reconeixement a Sabadell com a agraïment a la tasca que ha fet l’entitat rociera.

Toni Valenzuela, president de l’Hermandad, sosté que utilitzen el traductor d’internet per a comunicar-se entre ells. Però apunta: “En situacions de necessitat com aquesta, ens entenem sense paraules”. El mes passat l’entitat va fer entrega al consulat d’Ucraïna a Barcelona de 150 caixes d’aliment i material sanitari, pero aquest cop “hem vist les cares d’agraïment de gent innocent que han hagut d’abandonar la seva llar i família”.

Mig miler de refugiats

Pràcticament mig miler de persones procedents d’Ucraïna s’han instal·lat a Sabadell en el darrer mes, segons dades que l’Ajuntament de Sabadell ha facilitat al Diari. Segons les últimes dades municipals, són 390 les persones que han trobat aixopluc a Sabadell. Dos de cada deu persones que han arribat a la nostra ciutat s’allotgen a casa de famílies sabadellenques que els hi han obert les portes.

Unes cinquanta famílies de la nostra ciutat acullen en total a 72 persones a casa seva, 35 adults i 37 menors. La resta, es troben allotjades a l’Hotel Verdi  i a l’Urpí, on centenars de persones han trobat una segona casa, segons fonts coneixedores.

Familia refugiats ucraïna Sabadell

Ucraïnesos a Sabadell: “Quan sento una sirena, encara busco refugi”

Comentaris
To Top