Ciutat

El Mercat de Campoamor s’enderrocarà i es preveu que torni a obrir el 2027

L’Ajuntament traurà una concessió perquè un operador privat s’encarregui de les obres i de gestionar-lo durant 40 anys

Veïnes al davant del Mercat de Campoamor, al carrer de la Concha Espina / DAVID CHAO

El Mercat de Campoamor s’enderrocarà sencer i es tornarà a obrir al llarg de l’any 2027, segons fonts municipals. La Junta de Govern Local ha donat llum verda aquest dilluns als nous usos de la llotja, en què es preveu que hi hagi un gran supermercat, comerç local, espai per a les entitats veïnals i aparcament soterrani. La voluntat del Govern és compatibilitzar les diverses opcions i recollir les demandes veïnals, que aposten pel comerç local i espais d’entitats.

El model de gestió de l’equipament canviarà i passarà a mans privades. L’Ajuntament traurà a licitació la concessió de l’espai per un període de 40 anys i un cost mínim d’1 milió d’euros (els interessats podran ofertar més). La construcció del nou equipament s’ha estimat en 4,3 milions d’euros, de manera que el cost total de l’operació per qui aconsegueixi la concessió serà, aproximadament, de 5,3 milions d’euros a canvi de poder explotar l’immoble durant quatre dècades. La previsió és que qui obtingui la concessió construeixi el nou equipament, l’adequiï i el gestioni, també l’aparcament soterrani que s’hi vol construir. El consistori busca, així, renovar i dinamitzar aquesta zona del barri sense que li costi diners i que, en tot cas, l’operació repercuteixi positivament a les arques municipals.

En un parell d’anys, un supermercat d’uns 1.200 metres quadrats de superfície de venda serà el pal de paller del nou Mercat de Campoamor. El nou edifici tindrà alguns locals comercials enfocats al petit comerç –siguin o no d’alimentació– i espais per a les entitats veïnals. La superfície de la resta d’espais que no siguin el supermercat es definirà més endavant.

Si bé ara s’han aprovat el plec de clàusules administratives de la concessió i, de forma inicial, l’avantprojecte de l’equipament, calen diversos tràmits fins que puguin començar les obres, com a mínim, a partir de l’any que ve. Els passos que s’han fet aquest dilluns 20 de maig donen continuïtat al full de ruta que van presentar el desembre passat l’alcaldessa, Marta Farrés, el grup municipal de Sabadell en Comú Podem i entitats veïnals i culturals de la zona.

“Volem parades provisionals fora del mercat quan comencin les obres”

Ajuntament i veïns s’han reunit aquest dilluns a la tarda al centre cívic de la Creu de Barberà perquè el Govern els presenti el projecte. El president de l’Associació del poble del sud de Sabadell i portaveu de la Plataforma de veïns pel Mercat de Campoamor, Ramón Giménez, posa veu a la demanda de les dues parades que hi ha obertes i una tercera que està en tràmit “perquè quan comencin les obres habilitin les parades provisionalment a l’exterior”, com es va fer en sel seu dia, recorda, amb el Mercat Central al Passeig.

Giménez detalla que els veïns estan “esperançats” amb la proposta, però espera a valorar-la amb detall a acabar de llegir les condicions descrites en el plec presentat aquest dilluns.

Veïns del sud van celebrar dissabte a la plaça de Picasso una jornada per reclamar solucions per al Mercat de Campoamor / CEDIDA

Comentaris
To Top