Ciutat

Els Ballesteros celebren la festa d’agermanament

Ballesteros

L’agrupació andalusa celebra a Sabadell el seu unió amb el municipi cordovès amb una paella amb actuacions musicals al parc de Catalunya

Membres de l’agrupació andalusa en una activitat de l'entitat / LLUÍS FRANCO

Paella, música tradicional andalusa i festa de germanor. L’agrupació San Sebastián de los Ballesteros celebra aquest diumenge la gran festa de germanor amb el poble que li dona nom a l’entitat. “Ens fa molta il·lusió formalitzar aquesta unió entre dos municipis que ens han vist créixer”, destaca Joaquim Lesmes, president de l’entitat. La cita tindrà lloc al parc de Catalunya –entre l’avinguda Lluís Companys cantonada amb l’avinguda d’Andreu Nin– a les 12.30 h i comptarà amb representació de veïns del municipi andalús de San Sebastián i el seu alcalde, Francisco Javier Mestre. A primera hora tindrà lloc diverses activitats culturals i actuacions musicals i de ball i a les 14 h es podrà gaudir de la paella popular.

El ple municipal va aprovar el setembre del 2021 l’agermanament amb aquest municipi cordovès, poble d’origen d’una gran part d’andalusos que van arribar a viure a la nostra ciutat durant les onades migratòries dels anys seixanta. “Hi ha història compartida entre les dues ciutats, especialment per la gent que va emigrar”, destacava el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés. L’objectiu final és la difusió de la realitat social i cultural entre les dues localitats.

La intenció de l’Agrupació, que va ser precisament l’entitat que ho va proposar, és promoure la cultura catalana i andalusa en els seus afiliats a través de tota mena d’esdeveniments a Sabadell. És la primera festa oficial a la nostra ciutat després que Sabadell i San Sebastián de los Ballesteros quedessin formalment agermanats. Així i tot,, a Andalusia ja es va celebrar: una comitiva de 70 persones de la ciutat es van desplaçar al setembre fins al municipi cordovès per a celebrar l’agermanament, una cita està batejada com La Revetlla de l’emigrant.

Sabadell s’agermana amb San Sebastián de los Ballesteros (Còrdova)

Comentaris
To Top