Ciutat

Sabadell s’agermana amb San Sebastián de los Ballesteros (Còrdova)

L'Alcalde de San Sebastián de los Ballesteros, Francisco Javier Maestre, i l'alcaldessa Marta Farrés / CEDIDA

Sabadell sotmetrà demà a votació l’agermanament amb el municipi cordovès de San Sebastián de los Ballesteros, poble d’orígen d’una gran part d’andalusos que van arribar a viure a la nostra ciutat durant les onades migratòries dels anys seixanta. “Hi ha història compartida entre les dues ciutats, especialment per la gent que va emigrar”, ha expressat el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés. L’objectiu final és la difusió de la realitat social i cultural entre les dues localitats. El ple municipal sotmetrà a votació el pacte d’agermanament, una proposta promoguda per l’Agrupació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros. “Celebrem aquest acord”, assegura Joaquin Lesmes, president de l’entitat.

Si així es formalitza, dissabte, una comitiva de 70 persones en representació de la ciutat sortiran de Sabadell en direcció al municipi andalús, on tindrà lloc l’acte institucional. Es preveu que dissabte 18 i diumenge 19 se celebri la Revetlla de l’emigrant, que tindrà lloc al carrer de Sabadell. Després de l’acte oficial, es preveu una nit de coros rocieros, espectacles i flamenc que s’allargaran fins diumenge.

La intenció de l’Agrupació és promoure la cultura catalana i andalusa en els seus afiliats a través de tota mena d’esdeveniments a Sabadell. Durant el 2020, les principals activitats de l’associació han quedat anul·lades: el sopar de gala, la tradicional festa de les migues, el festival flamenc en el Teatre Principal i la Romeria de San Isidro Labrador. Sí que han pogut gaudir  de la festa de la ‘Cruz de Mayo’ o de la Santa Creu i de la presentació de la 45a edició de la seva revista, després que l’any passat no ho poguessin fer de forma oficial.

Comentaris
To Top