Ciutat

La Policia Municipal ret homenatge a les històries heroiques dels seus agents

policia municipal sabadell
/ D.S.

Agents fora de servei que actuen amb valentia davant d’un perill, professionals que han salvat vides, policies que són més humans que policies.Un reconeixement als agents que ja es jubilen. L’acte institucional de la Policia Municipal de Sabadell, que no se celebra des del 2019, ha reconegut la professionalitat i solidaritat dels agents policials de Sabadell que han fet “actuacions meritòries” en els darrers tres anys.

Desenes d’històries heroïques de la Policia Municipal han seduït l’auditori de Fira de Sabadell , que han posat sobre la taula la professionalitat i implicació humana dels agents durant la seva trajectòria professional. També s’ha reconegut la tasca dels onze agents jubilats des de 2019 i els professionals amb més de trenta anys de servei. I han acomiadat la Luna, el primer gos policia de Sabadell que va morir fa uns dies.

Entre algunes de les històries dels agents que han pres protagonisme a l’auditori, s’ha destacat el paper d’una policia que, passejant pel parc de Can Gambús amb el seu nadó, va alertar de la venda d’estupefaents i altres companys van aconseguir detenir-los. O el d’un altre agent fora de servei que va evitar un robatori a Mataró i va exposar-se a les amenaces d’un home amb un tornavís.

No només s’ha reconegut la feina dels agents locals, també a agents de la divisió de trànsit dels Mossos d’Esquadra, la fiscal cap d’àrea de Sabadell, Neus Pujal o l’administrativa Laura Gil, de la unitat d’atenció policial o la Rocío Serrano, de recursos humans.

A peu de carrer durant la pandèmia

Enguany el cos policial celebra els seus 174 anys d’història i ho ha celebrat durant el reconeixement, amb la presència de les principals autoritats en matèria de seguretat i política. Un homenatje que s’ha iniciat recordant la tasca dels agents i altres professionals essencials durant la pandèmia de la Covid, amb imatges de la ciutat desèrtica i la feina sigil·losa dels agents. “La Policia Municipal té una funció essencial. Sense vosaltres la ciutat, sencillament, no funciona”, ha lloat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Jesús Rodríguez, tinent d’alcaldessa de seguretat i civisme, recorda la duresa que es va viure dins del cos durant la pandèmia. “Tenim l’obligació de mirar endavant”, apunta. I ha aprofitat per reconèixer l’esforç dels agents per garantir el benestar dels veïns de Sabadell: els dispositius per evitar ocupacions, el control de consum de drogues de la unitat canina, la proactivitat en seguretat ciutadana, campanyes de sensibilització de trànsit i els dispositius de paisà.

De la seva banda, Joan Antoni Quesada, intendent major de la Policia Municipal, ha agraït la solidaritat dels veïns que van confeccionar EPIs per als agents durant els mesos més inicials de la pandèmia. “Hem parlat de por, d’angoixa, de fatiga”, apunta. Per Quesada, la proximitat, la presencialitat i l’empatia són els trets distintius de la Policia: “Som persones que cuidem de persones“.

Comentaris
To Top