Ciutat

Mor la Luna, el primer gos policia que va tenir Sabadell

La Policia Municipal de Sabadell està de dol per la mort de la Luna, un dels gossos que componia la Unitat Canina K9. Va ser la primera policia de quatre potes de la ciutat, ara fa gairebé 15 anys.

unitat canina policia sabadell

La Luna, el primer policia de quatre potes de Sabadell

El cos ha recordat que la Luna va demostrar que “un gos policia pot ser un policia més” i ha assenyalat que va aportar “gairebé 15 anys de meravelloses experiències”.

En l’actualitat quatre guies canins i quatre gossos conformen aquest servei i assumeixen actuacions preventives en el tràfic i consum de drogues en col·legis i instituts, zones d’oci, parcs, línies de transport públic, persones i vehicles que accedeixen a la ciutat.

També participen en el control i seguiment de queixes de possible maltractament animal i realitzen xerrades preventives sobre les conseqüències administratives i penals del consum i tinença de substàncies estupefaents a la via pública. En l’actualitat la Unitat Canina compta amb quatre gossos operatius, dos a formació i un de jubilat. Gairebé la totalitat d’ells són procedents d’abandonament o donació i les races no són un factor determinant a l’hora de la selecció.

La Unitat Canina K9 de la Policia Municipal de Sabadell ha guanyat importància des de la seva implantació el 2008 i s’ha convertit en una referència a Catalunya. Es tracta d’una unitat policial. La Policia Municipal va rebre un premi distintiu el 2018 de la Unió Nacional de Caps i Directius de la Policia Local com a distinció a les bones pràctiques de la seva unitat canina.

Comentaris
To Top