DS MOTOR

El sabadellenc Sergi Giralt tornarà al Dakar clàssic

Giralt, durant el raid de Navarra, farà tàndem amb el balear Lorenzo Fluxá / CEDIDA

Sergi Giralt tornarà a l’Aràbia Saudita per participar en la quarta edició, la segona per al sabadellenc, del ral·li més dur del món en territori aràbic. El bon paper en la seva estrena, ara fa un any i escaig, ha despertat l’interès de diverses estructures d’Espanya, França i Bèlgica per comptar amb el sabadellenc en la pròxima edició, un cop el pilot Xavier Piña va descartar tornar-hi a participar: “M’interessava anar-hi amb algú que parlés el mateix idioma que jo. I a través de TH-Trucks, amb el Rafa Tibau, vaig contactar amb el Lorenzo Fluxá. Estic content que algú s’interessi per mi. És una prova que se’m reconeix la feina feta i ara és l’hora d’aprofitar el moment”, reconeix Giralt.

Un cop confirmada la presència al Dakar 2023, comença el compte enrere amb el nou company del sabadellenc, Lorenzo Fluxá, qui s’estrenarà en el raid, per arribar de la millor manera possible a la gran cita mundial: “El Lorenzo va entendre-ho de seguida. I això és cabdal, perquè era una cosa que em preocupava. Vam fer P4 al raid de Navarra i ara ens prepararem per participar a la Baja Aragón”.

Paral·lelament, Giralt no deixarà els ral·lis de regularitat d’asfalt, entre els quals, el Ral·li d’Andorra o la Llana, tot esperant el dia per tornar al desert de l’Aràbia Saudita.

Gairebé 5.000 quilòmetres

Si tot va sobre el previst, el copilot sabadellenc iniciarà la seva segona participació en el raid més dur del món el pròxim 31 de desembre, a la llera del mar Roig. Amb un recorregut de gairebé 5.000 quilòmetres –la distància més gran recorreguda des de l’edició del 2014– i catorze etapes, sumat a un pròleg, Sergi Giralt tindrà el difícil repte de superar el desert Empty Quarter, un dels més temuts del món: “Hi haurà dues etapes marató, que farà que el Dakar d’enguany sigui més dur”, analitza Giralt.

Enguany, entre les novetats del Dakar Classic, s’ha limitat la participació en un màxim de 150 vehicles –l’any passat n’hi va haver-hi 140– i l’Authentic Codriver Challenge, per als vehicles que participen sense instruments moderns de precisió: “Sembla que en aquesta edició hi haurà més regularitat i navegació. Aquesta copa per als copilots és un repte més”.

Comentaris
To Top